Στ. Θεοδωράκης: Δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για το Σκοπιανό

«Το δίλημμα των Ελλήνων δεν θα είναι αν η συμφωνία των Πρεσπών είναι καλή ή κακή αλλά αν θα συνταχθούμε με την Ευρώπη, με το ΝΑΤΟ, με τις ΗΠΑ ή αν θα δώσουμε χώρο στους Ρώσους και τους Τούρκους» ξεκαθάρισε ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών.

«Έχουμε μια σπουδαία στιγμή να αποφασίσουμε με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού και αναρωτήθηκε αν «αντέχει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή μια σύγκρουση με την Αγγλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία ή την Αμερική».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε και τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. «Η πολιτική για εμάς είναι ρεαλισμός και βλέμμα μπροστά όχι σιγουράκι για τη θέση μας σήμερα, όχι με τη σκέψη τι ωφελεί εμένα σήμερα στο εκλογικό μου ακροατήριο» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Επανέλαβε, δε, σε κατηγορηματικό τόνο, πως το Ποτάμι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για το θέμα των Σκοπίων. «Το Ποτάμι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με οποιαδήποτε μορφή. Ψήφο εμπιστοσύνης από εμάς δεν θα πάρουν. Αυτό που λέμε όμως είναι ότι εμείς έχουμε μια πατριωτική ευθύνη και θα τοποθετηθούμε στη Βουλή τη στιγμή της συμφωνίας, με βάση αυτή την πατριωτική ευθύνη και όχι για το μικροκομματικό μας συμφέρον» είπε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του Ποταμιού, ενώ σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις προέβλεψε ότι το Ποτάμι θα ξεπεράσει κατά πολύ το 3%. «Προσέξτε, αυτό δεν είναι πολιτική θέση. Αυτή τη στιγμή στις δημοσκοπήσεις απαντά ένα 30%. Αν ένα 30% κλείνει αμέσως το τηλέφωνο και ένα 30% είναι το «δεν ξέρω δεν απαντώ» οι δημοσκοπήσεις ουσιαστικά είναι στο 1/3 της κοινωνίας. Εμείς έχουμε βάσιμες ελπίδες ότι πολλοί άνθρωποι που είναι απηυδησμένοι από τα κόμματα που κυβέρνησαν, από τα λάθη του παρελθόντος αλλά και από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, έχουμε βάσιμη ελπίδα ότι αυτοί θα έρθουν σε εμάς» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε τους επτά τομείς πολιτικής στους οποίους δίνει προτεραιότητα το Ποτάμι, ανάμεσα στους οποίους η εγκληματικότητα, τα ατομικά δικαιώματα, η δημόσια διοίκηση και αναφέρθηκε στην καμπάνια που έχει ξεκινήσει το Ποτάμι εδώ και μια εβδομάδα, καλώντας τους πολίτες να πουν τα θέλω τους. «Πήραμε τα προφανή θέλω του κόσμου, αλλά εμείς δίνουμε και την απάντηση. Έχουμε ένα συγκεκριμένο τρόπο να απαντάμε» είπε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ που δηλώνει προοδευτικό κόμμα ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε: «Δεν υπάρχει περίπτωση για μία προεκλογική συνεργασία και αυτό που θέλουμε είναι να βρει η χώρα έναν ευρωπαϊκό βηματισμό με μια χρήσιμη κυβέρνηση, μετά τις εκλογές. Εξάλλου, όλοι μπορούν να δηλώνουν προοδευτικοί. Το θέμα είναι τι κάνεις στην πράξη. Εμείς λοιπόν λέμε ότι οι προοδευτικές μας πράξεις δείχνουν και πώς θα πολιτευτούμε στο μέλλον».

Με αφορμή το περιστατικό με τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι «οι εικόνες της σύλληψης του Ζακ είναι προσβολή. Δεν είναι εικόνα μιας σύγχρονης αστυνομίας» και έκανε ευρεία αναφορά στο πρόβλημα της εγκληματικότητας στην Αθήνα.

error: Content is protected !!