Στ. Θεοδωράκης: Δεν υπάρχει θέμα μειονότητας, όπως το θέτει το ΒBC

«Θέμα μειονότητας, όπως το θέτει το ΒBC, δεν υπάρχει» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, κληθείς να σχολιάσει το επίμαχο δημοσίευμα του βρετανικού δικτύου.

«Υπάρχουν άνθρωποι που υπερασπίζονται κάποιες παραδόσεις, αλλά αυτό δεν τους κάνει μειονότητα, ούτε διεκδικούν τη θέση της μειονότητας. Αισθάνονται και είναι Έλληνες» είπε ο κ. Θεοδωράκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Όπως επισήμανε ο ίδιος, «το προηγούμενο Σύνταγμα των γειτόνων μας μιλούσε για ύπαρξη μειονοτήτων» ενώ «το νέο τους Σύνταγμα, που δημιουργήθηκε με βάση τη συμφωνία, δεν κάνει λόγο για μειονότητες».

Ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε ότι το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο σε όλες τις κάλπες, στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα είναι ποτέ βουλευτής με άλλο κόμμα. «Στην Βουλή θα μπω μόνο με το Ποτάμι» είπε.

Υποστήριξε ότι «ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. θέλουν να μην έχει εναλλακτικές λύσεις ο κόσμος στο κέντρο» και κατηγόρησε τα δύο κόμματα ότι «προσπαθούν να εξαφανίσουν τα υπόλοιπα για να αναγκαστούν οι ψηφοφόροι να πάνε είτε αριστερά, είτε δεξιά».