Στ. Θεοδωράκης: Λειτουργώ πάντα στο φως και δημόσια κι όχι πίσω από την πλάτη του λαού

«Δεν συνομιλώ ποτέ πίσω από κλειστές πόρτες σε βίλες ή γραφεία. Δεν έχω λειτουργήσει ποτέ πίσω από την πλάτη του λαού. Τέσσερα χρόνια τώρα ότι έχω να πω το λέω δημοσίως και όποιον πολιτικό μου αντίπαλο θέλω να δω, τον βλέπω δημοσίως», υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντώντας στα fake news που κυκλοφορούν από «διάφορες πλευρές» περί συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα9.84», ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι στόχος του παραμένει να στηρίξει σήμερα, χωρίς αναβολές, ό,τι αλλάζει τα στρεβλά της πολιτικής ζωής, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είμαι της άποψης ότι αν μπορώ σήμερα να αλλάξω τα στρεβλά της πολιτικής ζωής, αν μπορεί με μια απόφαση ο πολίτης να ζήσει έστω και λίγο καλύτερα σήμερα, εγώ αυτή την απόφαση θα την υποστηρίξω».

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το Κίνημα Αλλαγής ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα να αποχωρήσει από ένα Κίνημα που με δική του πρωτοβουλία, σε συνεργασία με τη Φώφη Γεννηματά δημιουργήθηκε. Και τόνισε: «Η επιλογή μας είναι και παραμένει μία. Ότι μπορούμε να κάνουμε το “Κίνημα Αλλαγής” ένα πραγματικό Κίνημα Αλλαγής και εκεί οι λέξεις πρέπει να αποκτήσουν το περιεχόμενο που τους πρέπει», ενώ διευκρίνισε πως ο Ενιαίος Φορέας δεν δημιουργείται από την επόμενη μέρα. «Είπαμε ότι το τέλος του δρόμου είναι ο Ενιαίος Φορέας. Για αυτό ακριβώς, οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες διατηρούνται και θα διατηρούνται μέχρι τις εκλογές. Ο στόχος του Ενιαίου Φορέα υπάρχει».

Επιπλέον, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι το Ποτάμι με την καθαρή του άποψη και τις νεωτεριστικές θέσεις του επηρεάζει θετικά τον λόγο του Κινήματος Αλλαγής και έφερε ως παραδείγματα τις τελικές θέσεις στο Μακεδονικό και στο ζήτημα της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο επικεφαλής του Ποταμιού ξεκαθάρισε ότι «αν έρθει μία λύση για το Μακεδονικό με τις προδιαγραφές που έχουμε ζητήσει εμείς θα την ψηφίσουμε».

Μιλώντας για το Κυπριακό, αφού χθες βρισκόταν στη Λευκωσία όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, αλλά και με μέλη της δικοινοτικής πρωτοβουλίας, φάνηκε προβληματισμένος, λόγω της καθυστέρησης που έχει σημειωθεί στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Όπως είπε «οι συναντήσεις δεν με γέμισαν αισιοδοξία. Εγώ λέω “για την ενιαία Κύπρο”, δηλαδή και για τους Τουρκοκύπριους και για τους Ελληνοκύπριους» και τόνισε πως «εάν δεν ηρεμήσουμε το μέτωπο της Κύπρου, δεν θα ηρεμήσουμε ποτέ με την Τουρκία». Συμπλήρωσε δε πως για την επίλυση του ζητήματος «χρειάζεται ενίσχυση με μια καθαρή πολιτική και από την Αθήνα».