Στη ΔΕΘ το σχέδιο Μητσοτάκη για έξοδο από την κρίση

Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης ενόψει ΔΕΘ. Αυτή ήταν η επίσημη ανακοίνωση μετά τις συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά. Ο πρόεδρος της ΝΔ θέλησε να σηματοδοτήσει το κλίμα ενότητας του χώρου πριν την άνοδο του στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, όλοι στη ΝΔ γνωρίζουν ότι υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Οι αυτοαποκαλούμενοι «καραμανλικοί» διαφοροποιούνται θεωρώντας ότι αυτό που χρειάζεται είναι μια πιο συναινετική αντιπολίτευση. Οι «σαμαρικοί» πιέζουν για πιο σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή. Και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, σε όποια τάση κι αν ανήκει ο κάθε βουλευτής ατομικά, δείχνει να βρίσκεται σε αμηχανία. «Πώς να υπηρετήσουμε το αίτημα για εκλογές και να κάνουμε αντιπολίτευση όταν το μόνο που κάνει ο Τσίπρας είναι να φέρνει μνημονιακά νομοσχέδια τα οποία ψηφίζουμε κι εμείς;» διερωτάται έμπειρος βουλευτής του κόμματος.

Τα στελέχη της ΝΔ επισημαίνουν ότι χρειάζεται να αλλάξει το αφήγημα τους. Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη αφήνουν να εννοηθεί ότι έλαβαν το μήνυμα και ότι το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη θα είναι αποκαλυπτικό για τη νέα τακτική του κόμματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να ασκήσει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση αλλά θα παρουσιάσει επίσης το δικό του όραμα για το μέλλον της Ελλάδας και την έξοδο από την κρίση, με στοιχεία και στοχευμένες παρεμβάσεις στα θέματα που θα αποτελέσουν την αιχμή της πολιτικής του πρότασης: Νέες θέσεις εργασίας, μείωση φόρων, φροντίδα για τους νέους.

in.gr