Στη Θεσσαλονίκη η δίκη για τον Άλκη – «Να μην επηρεαστούν οι ένορκοι», λέει ο Κούγιας

Ανακοίνωση Κούγια για την απόφαση η δίκη να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη – «Απόλυτη δυσαρέσκεια της οικογένειας Καμπανού και δυσάρεστη έκπληξη», αναφέρει

Ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου να απορριφθεί το αίτημα που είχε υποβληθεί ώστε να γίνει στην Αθήνα η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, εξέδωσε ο συνήγορος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Κούγιας κάνει λόγο για απόλυτη δυσαρέσκεια και έκπληξη της οικογένειας σχετικά με την απόφαση αυτή και υπογραμμίζει: «Ευχόμεθα η δίκη να διεξαχθεί με απόλυτη ασφάλεια και να μην έχουμε δυσάρεστα γεγονότα, εντός και εκτός του Δικαστηρίου, τα οποία θα αλλοιώσουν όλα τα χαρακτηριστικά της δίκαιης δίκης.

» Ευχόμεθα οι ένορκοι να μην επηρεαστούν από οπαδικά συναισθήματα, αλλά και να αποφασίσουν χωρίς φόβο, ώστε να αποφευχθεί να εκθέσει η απόφασις για την εμβληματική αυτή υπόθεση όλο το οικοδόμημα της ελληνικής Δικαιοσύνης, όπως έγινε με την προηγούμενη υπόθεση της άγριας δολοφονίας του Βούλγαρου οπαδού, Τόσκο».

Αναλυτικά, στη δήλωσή του ο Αλέξης Κούγας αναφέρει:

Πριν από λίγη ώρα, πληροφορηθήκαμε από τον Άρειο Πάγο, ότι η Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης απέρριψε το αίτημα της οικογένειας του αείμνηστου Άλκη Καμπανού να διεξαχθεί η δίκη για την άγρια δολοφονία του σε Δικαστήριο αρμοδιότητος του Εφετείου Αθηνών για λόγους ασφαλείας της οικογένειας Καμπανού, των μαρτύρων κατηγορίας και των ενόρκων, λόγω της ιδιαίτερης επικινδυνότητας των δραστών αλλά και του υποστηρικτικού τους περιβάλλοντος, με ό,τι σημαίνει το τελευταίο.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, το οποίο θα δικάσει την εμβληματική αυτή δίκη, θα είναι ένα από αυτά της Θεσσαλονίκης, της Βέροιας, της Χαλκιδικής ή των Γιαννιτσών.

Κατόπιν εντολής της οικογένειας Καμπανού, θέλουμε να εκφράσουμε την απόλυτη δυσαρέσκειά τους, αλλά και τη δική μας δυσάρεστη έκπληξη γι’ αυτήν την απόφαση και θέτουμε προ των ευθυνών τους, αυτούς που την έλαβαν.

Ευχόμεθα η δίκη να διεξαχθεί με απόλυτη ασφάλεια και να μην έχουμε δυσάρεστα γεγονότα, εντός και εκτός του Δικαστηρίου, τα οποία θα αλλοιώσουν όλα τα χαρακτηριστικά της δίκαιης δίκης.

Ευχόμεθα οι ένορκοι να μην επηρεαστούν από οπαδικά συναισθήματα, αλλά και να αποφασίσουν χωρίς φόβο, ώστε να αποφευχθεί να εκθέσει η απόφασις για την εμβληματική αυτή υπόθεση όλο το οικοδόμημα της ελληνικής Δικαιοσύνης, όπως έγινε με την προηγούμενη υπόθεση της άγριας δολοφονίας του Βούλγαρου οπαδού, Τόσκο, οι δράστες της οποίας, μεταξύ των οποίων και ένας κατηγορούμενος στην παρούσα δίκη, έμειναν ουσιαστικά ατιμώρητοι.