Στοιχεία για την κίνηση των εκδρομέων εν μέσω Πάσχα, έδωσε η υποδιευθύντρια της τροχαίας Θες/νίκης, Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου

Περισσότερα από 70.000 οχήματα επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα του Πάσχα, 9/4, από τις 06:00 μέχρι τις 21:00 ανέφερε στον Alpha 96,5 η αστυνομική υποδιευθύντρια της διεύθυνσης τροχαίας Θεσσαλονίκης, Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου.

Ιδίως από τις 16:00 έως τις 21:00 της Δευτέρας παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη “έφοδος” των εκδρομέων, σύμφωνα με την ίδια. Σε νούμερα, “από τα διόδια των Μαλγάρων είχαμε 30.000 εισερχόμενα. Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο ήτανε περί τις 5.700 τα εισερχόμενα στην Θεσσαλονίκης-Καβάλας, στη Θεσσαλονίκης-Σερρών περίπου 7.000 εισερχόμενα, στην Εγνατία Οδό ήτανε γύρω στις 14.000, περίπου στις 6.500 στη Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου και στη Θεσσαλονίκης-Μουδανίων περίπου 9.200” περιγράφει η κα. Παπαγεωργοπούλου.

Μάλιστα προχθες, από τις 06:00-00:00, οι μπάρες των διοδίων στα Μάλγαρα άνοιξαν 18 φορές, για να εξασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή των εκδρομέων, σημειώνει η ίδια και προσθέτει πως η κίνηση των οχημάτων φέτος σε σύγκριση με την πασχαλινή περίοδο του 2017 κινήθηκε “περίπου στα ίδια επίπεδα, με μία αύξηση περίπου στο 8% για το ρεύμα εισόδου από τα διόδια των Μαλγάρων”, καθώς κάποιοι προτίμησαν αυθημερόν εξορμήσεις την Κυριακή του Πάσχα.

Στη διάρκεια των εορτών, στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, “από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι προχθες είχαμε ένα θανατηφόρο ατύχημα που στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου, και ενός βαριά τραυματία”, γνωστοποιεί η κα. Παπαγεωργοπούλου όμως “έχουμε μία μείωση της τάξεως του 55% όσον αφορά τα ελαφρά τροχαία ατυχήματα, ενώ για τα σοβαρά είμαστε στο μείον 50%.”

Ερωτηθείσα για τις παραβάσεις οι οποίες καταγράφηκαν στη διάρκεια των ελέγχων, η υποδιευθύντρια της τροχαίας απαντά πως η “μεγαλύτερη βαρύτητα δόθηκε” στην υπερβολική ταχύτητα, στην οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και στην οδήγηση με την χρήση κινητού τηλεφώνου. “Πολλές φορές η ομιλία στο κινητό έχει πολύ χειρότερα αποτελέσματα ακόμη και από κάποιον ο οποίος έχει καταναλώσει αλκοόλ και βρίσκεται στο όριο”, επισημαίνει η κα. Παπαγεωργοπούλου.

Είναι χαρακτηριστικό πως “αν κάποιος οδηγός μιλήσει ή κοιτάξει το κινητό του για δύο δευτερόλεπτα και το αυτοκίνητό του κινείται με μία ταχύτητα περίπου 60 χλμ/ώρα, σε αυτά τα δύο δευτερόλεπτα το αυτοκίνητό του θα διανύσει 33 μέτρα χωρίς να έχει τον έλεγχο και χωρίς να μπορέσει να ανταποκριθεί σε κάποιο αιφνίδιο ερέθισμα”, γεγονός που σημαίνει ότι εάν το αυτοκίνητο παρασύρει πεζό, κατά 85% θα τον σκοτώσει, διαμηνύει η κα. Παπαγεωργοπούλου.

Σε κάθε περίπτωση, την Τρίτη 10/4, η επιστροφή των εκδρομέων συνεχίζεται ομαλά, “και εμείς θα είμαστε με έντονη παρουσία περιπολικών. Να μην κακοφανεί σε κανέναν φίλο οδηγό να θα τον σταματήσουμε για έλεγχο ραντάρ, ή αλκοτέστ”, προειδοποιεί η υποδιευθύντρια της τροχαίας Θεσσαλονίκης.