Στην Ιαπωνία παραδίδουν γάλα σε… ταχυδρομικά κουτιά!

Σε λίγες πλέον δυτικές χώρες, η παράδοση γάλακτος γίνεται πόρτα-πόρτα, τρόπος που έχει τις ρίζες του στο παρελθόν και στις παραδόσεις. Στην Ιαπωνία, ωστόσο, εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να περιμένουν καθημερινά το φρέσκο ​​γάλα στην πόρτα τους.

Μάλιστα, πολλά παραδοσιακά ιαπωνικά σπίτια διαθέτουν κουτιά για την παράδοση γάλακτος, τα οποία είναι ξύλινα και τοποθετημένα έξω από το σπίτι, όπου ο γαλατάς μπορεί να ρίξει μπουκάλια ή κουτιά γάλακτος – ακριβώς όπως κάνει ο ταχυδρόμος με τα γράμματα στα γραμματοκιβώτια. Ορισμένα από τα νεότερα κουτιά είναι κατασκευασμένα από πλαστικό και έχουν μόνωση στο εσωτερικό, που τα προστατεύει από την υγρασία.

«Η παράδοση γαλακτοκομικών προϊόντων στο σπίτι, όπως το γάλα και το γιαούρτι, είναι μια υπηρεσία που είναι διαθέσιμη ακόμη και σήμερα, χάρη στις προσπάθειες μάρκετινγκ των γαλακτοκομικών εταιρειών να μην μειωθεί το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τα εν λόγω προϊόντα, καθώς τη δεκαετία του 1980 υπήρξε μεγάλη πτώση στη ζήτησή τους», αναφέρει άρθρο σε τοπικά μέσα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του περιοδικού Japan Times το 2003, μία από τις μεγάλες γαλακτοκομικές εταιρείες εκείνη την εποχή, η Meiji Dairies, κατάφερε να αντιστρέψει την τάση και κατάφερε να διπλασιάσει τις παραδόσεις γάλακτος από την προηγούμενη δεκαετία.
perierga.gr