Στην παγκόσμια ελίτ Γεωργιάδου και Γκουντούρα

Οι δύο πρωταθλήτριες βρέθηκαν μετά το «Κύπελλο Ακρόπολις» στη δεύτερη και έκτη θέση στο World Ranking της Σπάθης Γυναικών.

Η Δέσποινα Γεωργιάδου βρίσκεται, πλέον, στο Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης στη σπάθη, όπως αυτή καταρτίστηκε μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών, από τις 3 έως τις 5 Μαρτίου στο ΟΑΚΑ.

Να υπογραμμιστεί πως ουδέποτε  Έλληνας ή Ελληνίδα ξιφομάχος έφτασε τόσο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη και μόνο η Βάσω Βουγιούκα είχε βρεθεί (την περίοδο 2013-2014) στο Νο 4 του κόσμου, στο ίδιο αγώνισμα.

Στην κορυφή βρίσκεται η Γιαπωνέζα παγκόσμια πρωταθλήτρια Μισάκι Εμούρα, ενώ η Άνα Μπάστα (Αζερμπαϊτζάν) υποχώρησε στην τρίτη θέση.

Βελτίωση και για την Δώρα Γκουντούρα στη σπάθη, καθώς χάρη στο χάλκινο μετάλλιο που κατάκτησε στο «Κύπελλο Ακρόπολις» ανέβηκε στο Νο 6 (από το Νο 9).

Η υψηλότερη θέση που είχε βρεθεί η Γκουντούρα στην παγκόσμια κατάταξη είναι το Νο 5, τον Νοέμβριο του 2022.

Εν τω μεταξύ, η έβδομη θέση της Εθνικής ομάδας σπάθης Γυναικών στο «Ακρόπολις» την ώθησε σε μικρή άνοδο, με αποτέλεσμα από το Νο 13 να βρίσκεται στο Νο 12, δημιουργώντας νέο ρεκόρ κατάταξης για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

naftemporiki.gr