Στις Βρυξέλλες η δήμαρχος Κασσάνδρας για την “Εβδομάδα Περιφερειών & Πόλεων”

Στην ετήσια διοργάνωση “Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συμμετέχει η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, η οποία μετέβη για τον σκοπό αυτό στις Βρυξέλλες.

Η κ.Χαλκιά θα λάβει μέρος στις εργασίες του Προγράμματος που χαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο σε συμμετοχή εκπροσώπων Περιφερειών και Πόλεων, με στόχο την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που αφορούν την τοπική και περιφερειακή διοίκηση και την Ε.Ε.

Στις θεματικές της διοργάνωσης υπάρχουν κάθε χρόνο πάνω από 600 εισηγητές, ενώ οι συμμετοχές από όλη την Ευρώπη ξεπερνούν τις έξι χιλιάδες. Αντικείμενο τους αποτελούν οι καλές πρακτικές σε θέματα διοίκησης και ανάπτυξης, τα οικονομικά μεγέθη που συνδέουν την Ευρώπη με την τοπική διοίκηση, αλλά και επίκαιρα ζητήματα όπως περιβάλλον και μεταναστευτικό.

Πως ξεκίνησε

Το 2003, η Επιτροπή των Περιφερειών, η συνέλευση των τοπικών και των περιφερειακών εκπροσώπων της ΕΕ, προσκάλεσε τοπικές και περιφερειακές αντιπροσωπείες στην Ευρωπαϊκή Ένωση με έδρα τις Βρυξέλλες να ανοίξουν ταυτόχρονα τις πόρτες τους στους επισκέπτες, στο πλαίσιο κοινών «Ημερών ελεύθερης προσέλευσης του κοινού». Με την πάροδο των ετών, η πρωτοβουλία μετατράπηκε σε σημαντική ετήσια εκδήλωση με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλων φορέων.

Το 2016, εγκαταλείπεται η ονομασία «OPEN DAYS» και η εκδήλωση αποκαλείται πλέον «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων». Αυτό έγινε για να μην συγχέεται με τις ετήσιες εκδηλώσεις «Ανοιχτές πόρτες»/«Ημέρα γνωριμίας» που διοργανώνονται τον Μάιο, κοντά στην «Ημέρα της Ευρώπης», στις Βρυξέλλες, από όλα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, καθώς και με παρόμοιες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται από τις αντιπροσωπείες της Επιτροπής στα κράτη μέλη, με την ίδια ευκαιρία.