Στο αρχείο η έρευνα κατά του Κ. Σημίτη για «μαύρο χρήμα»

Στο αρχείο τέθηκε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, από την Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες ο φάκελος που αφορά τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, μέλη της οικογένειάς του, αλλά και κυβερνητικούς παράγοντες που υπηρέτησαν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης επί των ημερών του, καθώς από την έρευνα που διενεργήθηκε δεν προέκυψαν στοιχεία για «μαύρο χρήμα».

Η υπόθεση διερευνήθηκε με παραγγελία της επικεφαλής της Αρχής, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αννας Ζαΐρη τον περασμένο Νοέμβριο και αφορούσε το άνοιγμα των λογαριασμών των προαναφερόμενων πολιτικών προσώπων. Η παραγγελία για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών είχε γίνει με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονταν σε κατάθεση Γάλλου, ο οποίος διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος σε επιχειρηματικό όμιλο, που ενεπλάκη στην προμήθεια του ελληνικού Δημοσίου για τις φρεγάτες.

Πρόκειται για τον Μισέλ Ζοσεράν, η κατάθεση του οποίου έχει δοθεί το 2006 στις γαλλικές δικαστικές αρχές και βρίσκεται στη δικογραφία για τις φρεγάτες από πολλά χρόνια, χωρίς έως πρόσφατα να έχει απασχολήσει ειδικά τις ελληνικές δικαστικές αρχές.

Η Αρχή είχε ζητήσει συνολικά το άνοιγμα λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του τότε υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Ευάγγελου Μαλέσιου, καθώς και μελών των οικογενειών τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η υπόθεση αρχειοθετήθηκε στο σύνολό της.

naftemporiki.gr

error: Content is protected !!