Στο Ναό της Αγίας Τριάδος Μοδίου ο Μητροπολίτης Ιερισσόυ

Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσόυ κ.κ. Θεόκλητος επεσκέφθηκε την Ενορία της Αγίας Τριάδος Μοδίου και προέστη του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προς τιμήν του Παρακλήτου.

Οι πιστοί του Μοδίου και των όμορων περιοχών προσήλθαν στο πανηγύρι, με επικεφαλής τον υπ. βουλευτή, κ. Σάββα Αναστασιάδη, τους αντιδημάρχους κ.κ. Απόστολο Καρακίτσο και Απόστολο Πανταζίδη, τον πρόεδρο του Μοδίου κ. Αθανάσιο Κωστούδη, τον πρόεδρο ΟΠΑΠ κ. Παναγιώτη Επιτρόπου, τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Νικήτα Κροστάλη, Αθανάσιο Κυριάκου και Αθανάσιο Φουντούκη και τον εκπρόσωπο του Διοικητού της Α΄ Ταξιαρχίας Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών Ρεντίνας συνταγματάρχη κ. Αλέξανδρο Γκρέμο κ.ά.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανέλυσε προς το πυκνό Εκκλησίασμα την Αλήθεια της Ορθοδοξίας, ότι το Πανάγιο Πνεύμα συνιστά τη Λυδία Λίθο και την πηγή της ενότητος της Εκκλησίας μας, υπερτονίζοντας μάλιστα το Κοντάκιο της Εορτής, ότι με την Επιδημία του Αγίου Πνεύματος ο Τριαδικός Θεός «…Εἰς ἑνότητα πάντας ἐκάλεσε»! Όπου, λοιπόν, παρίσταται το Άγιο Πνεύμα και αρδεύει την Οικουμένη, υπάρχει ενότητα, τελεσιουργείται το Μυστήριο της Ενότητος του Σώματος του Χριστού, καθώς Εκείνος το εζήτησε από τον Πατέρα Του κατά τη Μεγάλη Πέμπτη το εσπέρας, λέγοντας: «…Ἵνα ὦσιν ἓν καθὼς ἡμεῖς ἕν ἐσμεν» (Ιωάν. ιζ΄ 23).

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας σχηματίστηκε πομπή και λιτανευτικώς η Πάνσεπτος Εικόνα της Αγίας Τριάδος στα χέρια των στρατευμένων παιδιών από την Α΄ Ταξιαρχία Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών Ρεντίνας και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλβης, περιεφέρθη ανά τις οδούς του Μοδίου για την ευλογία του Λαού και του Τόπου.

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τα εδέσματα που παρεσκεύασε με πολύ μεράκι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μοδίου και Άρχοντες και Λαός παρεκάθησαν στο παραδοσιακό Κουρμπάνι.

www.halkidikinews.gr