Στο «τιμόνι» της Εθνικής πόλο ανδρών έως το 2024 ο Βλάχος

Έως και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

Στο «τιμόνι» της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών έως το 2024 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού θα παραμείνει ο Θοδωρής Βλάχος, όπως επικυρώθηκε και τυπικά στη διάρκεια της σημερινής (9/12) συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΚΟΕ.

Ήταν γνωστό μετά τους Αγώνες του Τόκιο, τον περασμένο Αύγουστο, ότι η Ομοσπονδία είχε αποδεχθεί το γεγονός ότι ο Έλληνας τεχνικός θα συνέχιζε και τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό, οπότε οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια, χωρίς τότε να είχε γίνει γνωστή η χρονική διάρκεια του συμβολαίου του.

Η επικύρωση της συμφωνίας-παραμονής του ομοσπονδιακού προπονητή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα τουλάχιστον έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 έγινε στη διάρκεια του σημερινού δ.σ., με την ΚΟΕ ν΄ ανακοινώνει την παραμονή έμπειρου προπονητή, ο οποίος λίγους μήνες νωρίτερα είχε οδηγήσει την «γαλανόλευκη» στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στη διοργάνωση του Τόκιο.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής μας Ομάδας Υδατοσφαίρισης των Ανδρών, για τα επόμενα τρία χρόνια, έως και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 (Παρίσι), θα συνεχίσει να είναι ο Θόδωρος Βλάχος, μετά τη συμφωνία του με την ΚΟΕ, η οποία και επικυρώθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ της Ομοσπονδίας στη σημερινή (9/12) συνεδρίαση του.

«Είναι η καλύτερη λύση που υπάρχει», παραδέχθηκε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος, στην εισήγηση του, υπογραμμίζοντας ότι ο Θοδωρής Βλάχος, σε συνεργασία με τον Γενικό Διευθυντή της Ομοσπονδίας Γιάννη Γιαννουρή και τον υπεύθυνο υδατοσφαίρισης Β’ Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιώργο Αφρουδάκη, προχωρούν το πλάνο προγραμματισμού αρχικά για το World League και στη συνέχεια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα, τον ερχόμενο Μάιο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Σπλιτ στο τέλος του ερχόμενου καλοκαιριού.

Το Δ.Σ της ΚΟΕ ενέκρινε επίσης ομόφωνα την πλήρωση των θέσεων Ομοσπονδιακών τεχνικών Υδατοσφαίρισης, από 1/1/2022, ως εξής:

*Παίδων (Κ16), Φώντας Λεμπέσης

Ο ίδιος, με τον Γενικό Διευθυντή της ΚΟΕ Γιάννη Γιαννουρή και τον Β’ Αντιπρόεδρο και υπεύθυνο της Υδατοσφαίρισης Γιώργο Αφρουδάκη, θα “τρέξουν” το πρόγραμμα Ανάπτυξης του αθλήματος σ’ όλη την Ελλάδα.

*Γυναικών: Συνεργάτης της Αλεξίας Καμένου, ο Τάσος Πυρπυρής
*Νέων γυναικών & Νεανίδων (Κ19 & Κ18): Ευτυχία Καραγιάννη με συνεργάτιδα της, την Άννα Χατζηγεωργάκη
*Κορασίδων (Κ16): Γιώργος Τσόκας
Στην Πάτρα η πρεμιέρα του World League

Όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, η πρεμιέρα των αγώνων της Εθνική μας Ομάδας των Ανδρών στο φετινό World League, με την Κροατία (18 Ιανουαρίου) θα γίνει στην Πάτρα, που θα φιλοξενήσει στο «Αντώνης Πεπανός» τον αγώνα.

Αντίστοιχα, η Εθνική μας Ομάδα των Γυναικών, θα παίξει (25/1) στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά, με την αντίστοιχη της Ουγγαρίας.»