Συγκέντρωση στην Ορμύλια για την τιμή της ελιάς

Με σύνθημα “Σταματάμε να μαζεύουμε ελιές” οι αγρότες της Ορμύλιας αποφάσισαν να πάρουν την τύχη τα χέρια τους και να διεκδικήσουν καλύτερη τιμή στην πράσινη ελιά.

Εξάλλου η χαμηλή τιμή της ελιάς είναι ζήτημα που απασχολεί την περίοδο αυτή όλους τους αγρότες της Χαλκιδικής, γι’ αυτό στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε έξω από το κοινοτικό κατάστημα της Ορμύλιας συμμετείχαν και εκπρόσωποι από Καλύβες, Βραστά, Μεταμόρφωση και Διονυσίου.

Συγκροτήθηκε επιτροπή η οποία θα διαπραγματευτεί την τιμή της ελιάς με τους μεταποιητές. Αποφασίστηκε ομόφωνα να σταματήσουν όλοι οι αγρότες να μαζεύουν ελιές.

“Απευθύνουμε λοιπόν έκκληση προς τις μεταποιητικές μονάδες της Χαλκιδικής, να αλληλεπιδράσουν, να αλληλοστηριχθούν με τους παραγωγούς και να προσφέρουν τη δυνατότερη υψηλή τιμή για την αγορά της ελιάς, στα πλαίσια που και οι δύο πλευρές θα είναι κερδισμένες” δήλωσε η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Αγροτικής Οικονομίας, Κατερίνα Ζωγράφου.

Ορίστηκε να γίνει εκ νέου συγκέντρωση την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου στις 8:00 μμ στην Κοινότητα της Ορμύλιας για να ενημερωθούν οι αγρότες για τις εξελίξεις και να αποφασίσουν για την περεταίρω στάση τους.