Συμμετοχή του Επιμελητηρίου στις εκδηλώσεις του επετειακού επιστημονικού συνεδρίου του ΕΟΑΕΝ και στις εργασίες της ΓΣ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ως το νεώτερο μέλος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης των Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.), -αποτελεί το 21ο μέλος εδώ και δύο χρόνια λόγω της νήσου Αμμουλιανής-, συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Επετειακού Επιστημονικού Συνεδρίου του ΕΟΑΕΝ με θέμα “Η συμβολή της νησιωτικής οικονομίας τα τελευταία 200 χρόνια, 1821 – 2021”, που διοργανώθηκε από 11 έως 13 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ο σκοπός του επιστημονικού συνεδρίου ήταν να τιμήσει ο ΕΟΑΕΝ τη συμβολή των νησιωτών στην Επανάσταση του 1821 και τη διαχρονική συμμετοχή τους στην οικονομική ανάπτυξη του νεώτερου ελληνικού κράτους. Στόχος του συνεδρίου ήταν η συνύπαρξη όλων των εμπλεκόμενων (επιχειρήσεων, ακαδημαϊκής κοινότητας, οργανισμών αυτοδιοίκησης, κεντρικής διοίκησης και λοιπών κοινωνικών εταίρων κλπ) σε έναν κοινό χώρο, το άνοιγμα ενός ειλικρινούς διαλόγου, η ανταλλαγή απόψεων, η εξεύρεση λύσεων σε χρονίζοντα προβλήματα της νησιώτικης επιχειρηματικότητας, η χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής για τις δυνατότητες και το ρόλο της νησιώτικης επιχειρηματικότητας.

Το επιστημονικό συνέδριο, που περιλάμβανε 11 θεματικές ενότητες, τελούσε υπό την αιγίδα της Επιτροπής ¨Ελλάδα 2021″, του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιώτικης Πολιτικής, της Γ.Γ. Αιγαίου & Νησιώτικης Πολιτικής, της Περιφέρειας Αττικής, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και των Πανεπιστημίων Πειραιά & Αιγαίου.

Στο συνέδριο το Επιμελητήριο της Χαλκιδικής εκπροσώπησε ο πρόεδρος του κος Κουφίδης Ιωάννης, ο οποίος ήταν και εισηγητής στην πέμπτη θεματική ενότητα με τίτλο  “Τουρισμός, πολιτισμός, δημιουργική οικονομία¨. Ο κος Κουφίδης στην παρουσίασή του, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα του Φεστιβάλ Παραδοσιακής Χαλκιδικιώτικης Κουζίνας, “Taste Halkidiki”, που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο τον φετινό Σεπτέμβριο στην Νέα Φώκαια Χαλκιδικής με συμμετοχή πολλών παραγωγών του νομού μας.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΕΟΑΕΝ, αποφασίστηκε ομόφωνα από τους συνέδρους, η διοργάνωση της επόμενης Γενικής Συνέλευσης να πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2022 στην Χαλκιδική.

Έτσι τον Μάιο του 2022, η καρδιά της νησιωτικής επιχειρηματικότητας, μέσω των  εκπροσώπων της, θα χτυπά στη Χαλκιδική με τη συμμετοχή και της αρμόδιας πολιτικής ηγεσίας.