Συνάντηση Δ.Σ. της Ενωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων με την κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα με θέμα την ενίσχυση του Τύπου της περιφέρειας

Συνάντηση με το Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων είχε το μεσημέρι της Τρίτης 14 Ιανουαρίου ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Στην συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος όλα τα σοβαρά ζητήματα του κλάδου και της λειτουργίας των περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης με τη στάση του κ΄.Πέτσα να σηματοδοτεί την εισαγωγή σε μια νέα φάση από πλευράς στήριξης της Πολιτείας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις Τύπου της περιφέρειας.

Στη συζήτηση κυριάρχησε το θέμα της ενίσχυσης του επαρχιακού Τύπου μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την ακύρωση της ΚΥΑ για την Ενίσχυση των Επιχειρήσεων Τύπου (τον περασμένο Δεκέμβρη) και τέθηκαν επί τάπητος όλα τα μεγάλα ζητήματα προκειμένου να καθοριστούν νέοι όροι για τις σχέσεις Πολιτείας και Μέσων Ενημέρωσης μετά από μια μακρά περίοδο αδιαφορίας για τις περιφερειακές εφημερίδες. Ειδικότερα: οι αρρυθμίες που δημιουργήθηκαν με την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Μητρώου καθιστούν αδήριτη την ανάγκη για βελτιώσεις ουσίας, αλλά στην προμετωπίδα του κλάδου είναι η οριστική επίλυση του ζητήματος των κρατικών δημοσιεύσεων και της μετακύλησης του ποσοστού 30% της κρατικής διαφήμισης που δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν φτάνει στην περιφέρεια.

«Η συνάντηση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο σηματοδοτεί την είσοδο σε μια πραγματικά νέα εποχή για τη συνεργασία της Κυβέρνησης με τις περιφερειακές εφημερίδες, προκειμένου ο επαρχιακός Τύπος να συνεχίσει τη διαδρομή του στην ιστορία παίζοντας καθοριστικό ρόλο στις τοπικές κοινωνίες» σχολίασε ο πρόεδρος της ΕΙΗΕΕ κ΄.Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος μετά τη συνάντηση στο υπουργείο, τονίζοντας ότι: «Η ουσιαστική συζήτηση για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους εκδότες της περιφέρειας ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα θα έχει αποτελέσματα όπως άλλωστε διεφάνη μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι είναι και η πρόθεση της κυβέρνησης».

*Στη σύσκεψη με τον Στέλιο Πέτσα συμμετείχαν: ο Γ.Γ. Ενημέρωσης κ΄. Γιάννης Μαστρογεωργίου και στελέχη της Γενικής Γραμματείας  ενώ η ΕΙΗΕΕ εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο κ΄.Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο, τον Γραμματέα κ΄.Μιχάλη Κοζύρη, τον Ταμία κ΄.Χρήστο Σκουτέρη, το νομικό σύμβουλο κ΄.Ζαχαρία Παπαδόπουλο και τον επιστημονικό συνεργάτη κ΄.Ανδρέα Χριστόπουλο.

Για το Δ.Σ.

ο πρόεδρος

Τριανταφυλλόπουλος Γρηγορης