Συνάντηση εργασίας Απόστολου Πάνα με τον ειδικό γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ-Κινήματος Αλλαγής κ. Πάνας Απόστολος με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Ταμείου Συνοχής του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ.Γεώργιο Ζερβό, προκείμενου να συζητήσουν την πορεία των προς έγκριση Προγραμμάτων του 2021-2027.

Ο Βουλευτής ενημερώθηκε από τον Ειδικό Γραμματέα για τα Προγράμματα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και συγκεκριμένα τα Προγράμματα «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027», «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021-2027», καθώς και «Μεταφορές 2021-2027» των οποίων οι προσκλήσεις θα ξεκινήσουν μέσα στο 3ο τρίμηνο του 2022 και θα είναι στη διάθεση και αρμοδιότητα των Περιφερειών για το στρατηγικό σχεδιασμό και αξιοποίησή τους.

Ο κ. Πάνας από την πλευρά του επεσήμανε, πως δεδομένων και των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που βιώνει η χώρα είναι απαραίτητο να προκηρυχθούν άμεσα τα Προγράμματα αυτά και τόνισε, πως θα πρέπει, να απλοποιηθούν οι διαδικασίες για την ένταξη των ενδιαφερομένων σε αυτά, ενώ έθεσε και το ζήτημα της απορροφητικότητας των Προγραμμάτων.

Παράλληλα, ο Βουλευτής επεσήμανε στον κ. Ζερβό, πως είναι επιτακτική ανάγκη να υποστηριχθούν ουσιαστικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ταυτόχρονα ζήτησε περαιτέρω αύξηση κονδυλίων για το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ».

Ο κ. Πάνας έπειτα από τη συνάντηση στο Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων δήλωσε :«Η χώρα μας και η Χαλκιδική έπειτα από μια μακρά χρονική περίοδο δυσχερειών, πρέπει να ανακάμψει και να μπει επιτέλους σε πορεία ουσιαστικής ανάπτυξης και προόδου. Η συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα στο Υπουργείο Ανάπτυξης ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική. Επισημάνθηκε από την πλευρά μου, πως είναι απαραίτητο να προκηρυχθούν τα Προγράμματα του Υπουργείου άμεσα, με απλοποιημένες διαδικασίες, ώστε να υποστηριχθούν όλοι οι παραγωγικοί τομείς της οικονομίας και ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η ενεργειακή ανάπτυξη να προσαρμόζεται στις σύγχρονες ανάγκες και να επιτευχθεί το γρηγορότερο αναβάθμιση των υποδομών και μεταφορών της χώρας».