Συνάντηση Πάνα Απ. με δήμαρχο Ν. Προποντίδας για το μώλο της Ν. Καλλικράτειας.

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ν. Προποντίδας Καρρά Εμμανουήλ , πραγματοποίησε ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Απόστολος Πάνας, με θέμα την εξέλιξη και την πορεία του έργου αποκατάστασης του μώλου – σκάλας της Ν. Καλλικράτειας.

Ο Βουλευτής τόνισε, ότι  η πορεία του συγκεκριμένου ζητήματος απασχολεί έντονα τους κατοίκους της περιοχής .

Ο Δήμαρχος από τη πλευρά του ενημέρωσε τον κ. Πάνα, ότι έχει γίνει η ένταξη του έργου με τίτλο: «Ανάπλαση παραλιακής ζώνης Δήμου Νέας Προποντίδας» στη δράση «Παρεμβάσεις σε αστικές περιοχές και στο κτιριακό απόθεμα» , η οποία χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

 Το Κύριο Υποέργο 1: «Ανάπλαση παραλιακής ζώνης Δήμου Νέας Προποντίδας» αφορά στην ενοποίηση του παραλιακού μετώπου του Δήμου Νέας Προποντίδας, με τμηματικές παρεμβάσεις, που ξεκινά από το ανατολικό τμήμα της Κοινότητας Καλλικράτειας (Ν. Ηράκλεια) και καταλήγει στον οικισμό Μουριές της Κοινότητας Διονυσίου. 

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 6.000.000,00€ , προβλέπει και την  αποκατάσταση και ανάπλαση του μώλου στην Ν. Καλλικράτεια, με επίστρωση με χυτό βοτσαλωτό δάπεδο και ηλεκτροφωτισμό. 

Επίσης επισήμανε, πως για την εκτέλεση του έργου έχουν εκπονηθεί και εγκριθεί οι επιμέρους μελέτες , έχοντας παράλληλα ληφθεί το σύνολο των απαιτούμενων αδειών και εγκρίσεων, ενώ στην παρούσα χρονική στιγμή αναμένεται η λήψη της προέγκρισης των Τευχών Δημοπράτησης από το Πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και η άμεση έναρξη των διαδικασιών σύναψης δημόσιας σύμβασης (δημοπράτηση του έργου, κλπ).