Συνεχίζεται σήμερα το γκρέμισμα – Η μπουλντόζα φτάνει παραλία

Συνεχίζεται σήμερα η κατεδάφιση περίφραξης σπιτιού στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, στην περιοχή «Γκατζουρέικα» στον επαρχιακό δρόμο Πολύχρονου – Χανιώτης. Η πρώτη μπουλντόζα για κατεδάφιση αυθαιρεσιών μετά την πολύνεκρη τραγωδία στην ανατολική Αττική βγήκε χθες το πρωί, ωστόσο, σήμερα Παρασκευή αναμένεται να φτάσει μέχρι τη θάλασσα.

Υπενθυμίζεται πως οι κάτοικοι διαμαρτύρονται εδώ και πέντε χρόνια για μία απόσταση περίπου 1 χιλιομέτρου όπου δεν υπάρχει καμία πρόσβαση στον αιγιαλό, παρότι ο νόμος Τρίτση προβλέπει διόδους στην ακτή κάθε 300 μέτρα. Ο αγώνας των κατοίκων έφτασε σε απόφαση για κατεδάφιση περιφράξεων που κλείνουν την πρόσβαση προς τη θάλασσα και μετά τις καθυστερήσεις, τις αναβολές και τις ματαιώσεις, χθες έγινε η αρχή με το γκρέμισμα των πρώτων μέτρων.

Η διαδικασία της κατεδάφισης θα συνεχιστεί σήμερα καθώς υπάρχουν εμπόδια με δέντρα και άλλες κατασκευές που δεν επέτρεψαν να ολοκληρωθεί η δίοδος και να δημιουργηθεί το μονοπάτι που θα οδηγεί στη θάλασσα. Να σημειωθεί πως ο ένας εκ των δύο ιδιοκτητών έχει κινηθεί δικαστικά και αναμένονται εξελίξεις για το ζήτημα τον Οκτώβριο.

Θυμηθείτε το βίντεο του Typosthes.gr από την κατεδάφιση χθες.

Βεβαίως, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως χρειάστηκαν πέντε χρόνια και μία πυρκαγιά τραγικών διαστάσεων για μία δίοδο κάποιων λίγων μέτρων προς τη θάλασσα σε ένα σημείο της Χαλκιδικής. Έστω κι έτσι, δίνεται μία λύση για αυτή την περιοχή, κάτι που θα πρέπει να γίνει όπου δεν υπάρχει πρόσβαση στη θάλασσα για τους πολίτες, σύμφωνα με το νόμο Τρίτση.

typosthes.gr