ΣΥΡΙΖΑ: Επιμένει με νέα ερώτηση στην Κομισιόν για την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νέα ερώτηση στην Κομισιόν σχετικά με την πρόσφατη ρύθμιση για την απομάκρυνση στελεχών της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού κατέθεσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Σε αυτήν επισμαιίνει ότι αρκετά μέλη Επιτροπών Ανταγωνισμού σε κράτη-μέλη της κοινότητας έχουν διατελέσει σύμβουλοι υπουργών και κυβερνήσεων, υποστηρίζοντας ότι «πρόκειται για μια ευρέως διαδεδομένη πρακτική εντός της ΕΕ, που δεν φαίνεται να επηρεάζει τη θεσμική και λειτουργική ανεξαρτησία των Αρχών».

Χαρακτηριστικά παραδείγματα, όπως λέει ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτά του Προέδρου AndreasMundt στη Γερμανία, του Προέδρου IsabelleDeSilva στη Γαλλία, αλλά και των GiovanniPitruzsella και FilippoArena, Προέδρου και Γενικού Γραμματέα αντίστοιχα, στην Ιταλία.

Υπό τις συνθήκες αυτές ο κ. Παπαδημούλης ρωτά την Επιτροπή εάν η ρήτρα αναδρομικότητας, που επιβλήθηκε στην ελληνική αρχή πριν λίγες ημέρες από την κυβέρνηση, είναι συμβατή με τη σχετική νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, καθώς και πότε εκτιμά ότι θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της συμβατότητας της πρόσφατης κυβερνητικής ρύθμισης.