ΣΥΡΙΖΑ: Τρίτεκνοι και πολύτεκνοι εκτός προγραμμάτων του υπ. Τουρισμού

Για αδικαιολόγητη παράβλεψη του υπουργείου Τουρισμού όσον αφορά τους τρίτεκνους και πολύτεκνους μιλούν σε κοινή τους δήλωση οι Κατερίνα Νοτοπούλου, τομεάρχης Τουρισμού, και Αλέξανδρος Αυλωνίτης, αναπληρωτής τομεάρχης Τουρισμού.

Όπως υποστηρίζουν οι τομεάρχες, «Εκτός κάθε σχεδιασμού του Υπουργείου Τουρισμού η κάλυψη των αναγκών τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών στο ‘Τουρισμός για Όλους’, ενώ έμειναν εκτός και από τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ. Στο πρόγραμμα ‘τουρισμός για όλους’ η έννοια της οικογένειας και των παιδιών ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλουν».

Ακόμη, αναφέρουν ότι «150 ευρώ είναι ικανά να προσφέρουν άνετες διακοπές σε μια 5μελή οικογένεια;

Η αδικαιολόγητη παράβλεψη ενός σημαντικού πυλώνα της ελληνικής κοινωνίας, των τριτέκνων, δικαίως έχει προκαλέσει τη διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Τριτέκνων της χώρας μας.

Με το δημογραφικό πρόβλημα να γιγαντώνεται τη χώρα μας και την ακρίβεια Μητσοτάκη να τσακίζει τα νοικοκυριά πρέπει η Πολιτεία να υιοθετήσει δράσεις ανακούφισης και στοχευμένα πρόσθετα μέτρα για την ενίσχυση των οικογενειακών προϋπολογισμών, πολύ περισσότερο για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους με τους οποίους ενώνουμε τη φωνή μας».

Τέλος, οι τομεάρχες τονίζουν ότι «Πρέπει να διορθωθεί η αδικία και η αδικαιολόγητη παράβλεψη του Υπουργείου Τουρισμού έστω και τώρα, ως ελάχιστη αναγνώριση των δυσκολιών που ταλανίζουν την ελληνική οικογένεια».

naftemporiki.gr