Τα εγκαίνια της αναβαθμισμένης Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Άγιος Παύλος” πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας

Την Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου “Άγιος Παύλος” στην ανατολική Θεσσαλονίκη, που αναβαθμίστηκε πλήρως με πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εγκαινίασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου, της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνας Δερμεντζοπούλου και του Δημάρχου Καλαμαριάς Γιάννη Δαρδαμανέλη.

Ο Περιφερειάρχης συνεχάρη και ευχαρίστησε τη διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο για την προσφορά τους στο δημόσιο σύστημα υγείας και στην προστασία της ζωής των πολιτών, τονίζοντας ότι “η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά κι εγώ προσωπικά, είμαστε δίπλα σας, είμαστε πάντα έτοιμοι να συνδράμουμε το σπουδαίο έργο σας, γιατί για εμάς, ήταν, είναι και παραμένει κορυφαία και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η στήριξη των ανθρώπων που διασφαλίζουν την υγεία όλων των συμπολιτών μας”.

Το αναβαθμισμένο καρδιολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Άγιος Παύλος” περιλαμβάνει και την Κλινική Καρδιολογία, και την Επεμβατική Καρδιολογία, που έχουν τεράστιο όγκο εργασίας. Και πέρα από την αναβάθμιση της κτιριακής εγκατάστασης και των χώρων της Καρδιολογικής, η Περιφέρεια προχώρησε και στην αντικατάσταση 31 κονσολών για κλίνες ασθενών, στην αγορά δέκα ηλεκτροκίνητων κλινών για τη στεφανιαία μονάδα, και στην αγορά αεοροστρωμάτων πρόληψης κατακλίσεων.

“Φροντίσαμε όλα αυτά να πραγματοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να μην υπάρξει σοβαρή επίπτωση στο πρόγραμμα των εφημεριών του νοσοκομείου, κάτι το οποίο και καταφέραμε”, επισήμανε ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει σταθερά όλα αυτά τα χρόνια το δημόσιο σύστημα υγείας και όσους εργάζονται σε αυτό, “αξιοποιώντας 80 εκατομμύρια ευρώ από τους πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και επικουρικό προσωπικό, μέσα στην πανδημία. Αλλά και πριν από την πανδημία, με 48 έργα στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες. Με νέα σύγχρονα χειρουργεία και μονάδες εντατικής θεραπείας. Με επεκτάσεις και νέες πτέρυγες. Με τους δύο πρώτους Αξονικούς Τομογράφους Pet-Scan, βάζοντας οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών που έπρεπε να μεταβούν στην Αθήνα ή στο εξωτερικό για την πραγματοποίηση των εξετάσεών τους. Με 15 νέα Ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ. Με νέα έργα και δράσεις στον τομέα της ψυχικής υγείας. Και το ίδιο θα συνεχίσουμε σταθερά να κάνουμε και το επόμενο διάστημα, με τα πρώτα έργα στο ΕΣΠΑ 2021-2027 για την ενδυνάμωση των συστημάτων υγείας, τον εξοπλισμό των δομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας στην Κεντρική Μακεδονία και την εξασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων των πολιτών στην υγειονομική περίθαλψη, να ξεκινούν άμεσα”.

Απευθυνόμενος στα στελέχη και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: “Γνωρίζουμε τον αγώνα σας, τις τεράστιες προσπάθειες που κάνετε καθημερινά, τις σπουδαίες ικανότητές σας, την επιστημονική σας γνώση. Και ταυτόχρονα πιστεύουμε ότι η υγεία είναι το πιο σημαντικό αγαθό, στο οποίο θα πρέπει όλοι οι συμπολίτες μας να έχουν ισότιμη πρόσβαση.  Γιατί η ισότιμη πρόσβαση στην υγεία δεν μπορεί να είναι προνόμιο, είναι δικαίωμα. Κλείνοντας λοιπόν, θέλω εκφράζοντας το σύνολο των συμπολιτών μας, να σας πω και πάλι ένα τεράστιο ευχαριστώ. Η κοινωνία του τόπου μας σας έχει εμπιστοσύνη. Γνωρίζει ότι θα κάνετε το καλύτερο, ότι και ως ιατροί αλλά πάνω απ’ όλα και ως άνθρωποι, θα κάνετε τα πάντα, για κάθε ασθενή, για κάθε μία ανθρώπινη ζωή. Είμαστε μαζί σας. Είμαστε δίπλα σας”.