Τα Ινδικά Καλλιστεία «Mrs. India Worldwide 2019» στη Σιθωνία Χαλκιδικής«Porto Carras»

Ένας παγκόσμιος διαγωνισμός ομορφιάς θα γίνει το «όχημα» για να προβάλουν τις δικές τους ομορφιές στην Ινδία η Χαλκιδική, η Θεσσαλονίκη και γενικότερα η Κεντρική Μακεδονία. Σε μια ευτυχή συγκυρία, όπως χαρακτηρίζουν οι διοργανωτές το γεγονός ότι τον Σεπτέμβριο η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης θα έχει ως τιμώμενη χώρα την Ινδία, η εκδήλωση «Haut Monde Mrs. India Worldwide 2019», που θα γίνει τον Οκτώβριο στη Χαλκιδική, έρχεται να προστεθεί στο κάδρο της προβολής των θελγήτρων της Βόρειας Ελλάδας στη μακρινή χώρα της Ασίας.

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό, που διοργανώνεται για ένατη χρονιά και αποτελεί θεσμό για την Ινδία, καθώς έχει διεθνή χαρακτήρα και πραγματοποιείται σε διάφορες χώρες του κόσμου απευθυνόμενος στους απανταχού Ινδούς, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της διοργάνωσης, Μπαράτ Μπραμάρ (Bharat Bhramar), μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι συμμετέχουσες σε αυτόν τον διαγωνισμό δεν ξεχωρίζουν μόνο για την ομορφιά και την προσωπικότητά τους. Είναι κυρίες έγγαμες ή διαζευγμένες, από 18 έως 49 ετών και οι περισσότερες με ιδιαίτερη μόρφωση, σύμφωνα με την καλλιτεχνική διευθύντρια Σιλβί Ρότζερς (Sylvie Rodgers). «Με τον διαγωνισμό αυτό ανοίγει ένα διαφορετικό παράθυρο στη ζωή τους και αποκτούν μεγάλη δημοσιότητα ενώ την ίδια ώρα, δημιουργούνται πολλές ευκαιρίες στης ζωή του είτε για να ξεκινήσουν μια νέα καριέρα, είτε για να προχωρήσουν επαγγελματικά» εξηγεί.

«Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός έχει μεγάλη απήχηση στην Ινδία, η οποία άλλωστε είναι μια χώρα με πολύ μεγάλο πληθυσμό» επισημαίνει ο κ.Μπραμάρ. Τα βίντεο και οι φωτογραφίες των διαγωνιζόμενων κυριών θα έχουν ως φόντο σημαντικά αξιοθέατα της Χαλκιδικής, της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας γενικότερα, ενώ ολόκληρη η εκδήλωση αναμένεται να προβληθεί σε έως και 150 εκατ. άτομα απ’ όλο τον κόσμο, μέσα από τα social media των διαγωνιζομένων, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο της Ινδίας, όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές.

Για την υλοποίηση του σχεδιασμού που αφορά στην προβολή της περιοχής έγινε σήμερα σχετική συνάντηση εργασίας στο ξενοδοχειακό συγκρότημα «Porto Carras», όπου θα πραγματοποιηθούν τα καλλιστεία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, στελέχη του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής και οι υπεύθυνες της διοργάνωσης για την Ελλάδα Κατερίνα Μούσμπε, διευθύνουσα σύμβουλος της «Mideast Travel» και Χριστίνα Καραμίχου, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας «The Concierge».

Όπως επεσήμανε η κ. Μούσμπε, το «Μrs. India Worldwide» είναι ένας θεσμός που αναδεικνύει τη δύναμη και τη χαρακτηριστική προσωπικότητα των έγγαμων γυναικών της Ινδίας. «Από το 2008, η Mrs. India Worldwide, έχοντας ως μοναδικό στόχο την ενδυνάμωση του γυναικείου φύλου, έχει καταφέρει να διευρύνει τους ορίζοντες πολλών γυναικών και να τους χαρίσει την ευκαιρία να ζήσουν το όνειρο του Bollywood, γεγονός που έχει καταστήσει τη συγκεκριμένη διοργάνωση τη μεγαλύτερη και κυριότερη διοργάνωση ομορφιάς στην Ινδία» πρόσθεσε.

«Είναι πολύ σημαντικό που σε αυτήν την προσπάθεια έχουμε τη συνδρομή του ΕΟΤ και του υπουργείου Τουρισμού, αλλά και τη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, καθώς και άλλων σημαντικών φορέων του τουρισμού, κάτι το οποίο δείχνει για άλλη μια φορά ότι οι συνέργειες είναι το κλειδί για την επιτυχία όλων των σημαντικών εγχειρημάτων» σημείωσε η κ.Καραμίχου.

Φέτος, η αποστολή των Ινδικών Καλλιστείων θα αποτελείται από 175 διαγωνιζόμενες Ινδές κυρίες απ’ όλο τον κόσμο, τα μέλη της διοργανώτριας εταιρείας και σπουδαστές των Σχολών Σχεδιαστών της Ινδίας, με την ευγενική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού της χώρας. Τις διαγωνιζόμενες θα συνοδεύσουν στην Ελλάδα οι συγγενείς τους, για να παρακολουθήσουν από κοντά τόσο την τελετή απονομής καλλιστείων, όσο και τον διαγωνισμό ταλέντων, που θα γίνει στο πλαίσιο της διοργάνωσης.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά στην Ελλάδα, καθώς πέρυσι έγινε στη Ρόδο, ενώ έχει διεξαχθεί επίσης στο Ντουμπάι, το Μιανμάρ, το Βιετνάμ αλλά και στη γενέτειρά του, την Ινδία.

Επίσημος Παγκόσμιος Ταξιδιωτικός Συνεργάτης της διοργανώτριας εταιρείας «Shri Sai Entertainments» είναι ο ταξιδιωτικός οργανισμός «Mideast Travel Worldwide», ενώ η εκδήλωση έχει τη στήριξη της πρεσβείας την Ινδίας στην Ελλάδα. Όπως σημειώνει η κ.Μούσμπε, «η Ινδία είναι μια πολύ δυναμική και διαρκώς αναπτυσσόμενη τουριστική αγορά. Η πραγματοποίηση των Ινδικών Καλλιστείων στην Ελλάδα για δεύτερη συνεχή χρονιά, αποτελεί σφραγίδα των υπηρεσιών και της φιλοξενίας υψηλού επιπέδου που προσφέρει η χώρα».