Τα Λουτρά Αγίας Παρασκευής σε συνέδριο με θέμα τον Θερμικό Τουρισμό στην Ελλάδα

Ο Πρόεδρος της ΚΕ.ΔΗ.Κ, Ηρακλής Λειβαδιώτης , συμμετείχε στο διαδικτυακό συνέδριο «1st Health Travel International Conference», που πραγματοποιήθηκε στις 4 & 5 Μαΐου 2023. Ήταν μια διοργάνωσή  του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (ISPM), υπό την αιγίδα των ελληνικών Υπουργείων Υγείας και Τουρισμού και σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος. Το πρόγραμμα  κάλυψε  τρεις βασικές θεματικές ενότητες: Ιατρικός Τουρισμός, Ιαματικός Τουρισμός & Τουρισμός Ευεξίας. Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κασσάνδρας συμμετείχε την 2η ημέρα Συνεδρίου με θέμα το Θερμικό Τουρισμό στην Ελλάδα (μέρος β).

Στο συνέδριο αυτό δόθηκε στον δήμο Κασσάνδρας η ευκαιρία να παρουσιάσει τα Ιαματικά Λουτρά της Αγίας Παρασκευής στη Χαλκιδική και να αναδείξει τις προκλήσεις και τις αγκυλώσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν και να ξεπεραστούν ώστε το Υδροθεραπευτήριο και η Ιαματική πηγή των Λουτρών Αγίας Παρασκευής να συνεχίσουν την ανοδική τουριστική τους πορεία, ως προορισμός εναλλακτικού τουρισμού για τον Δήμο και να συνεχίσουν να προσθέτουν αξία στο τουριστικό προϊόν της Κασσάνδρας.

Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, παρέχονται συνδυαστικά υπηρεσίες θεραπείας και ευεξίας, προσφέροντας στιγμές χαλάρωσης σε άτομα όλων των ηλικιακών ομάδων,  καθότι οι θεραπευτικές ιδιότητες του μοναδικής σύστασης ιαματικού νερού, είναι ιδανικές για τη θεραπεία μυοσκελετικών, δερματικών  και άλλων παθήσεων.

Τα ταξίδια υγείας είναι παγκόσμια τάση και η Ελλάδα ως χώρα καταγωγής του Ιπποκράτη και του Ασκληπιού στοχεύει να γίνει κύριος προορισμός αξιοποιώντας τη φυσική ομορφιά και τις ποιοτικές υπηρεσίες της.

www.xalkidikipolitiki.com