Τα περιστέρια φαίνεται πως «στέλνουν» τα διαζύγια στην Ινδονησία

Έντονη αύξηση παρατηρείται στα διαζύγια στην Ινδονησία και στο στόχαστρο μπαίνουν οι αγώνες περιστεριών.

Η δραστηριότητα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα, ωστόσο, φαίνεται πως αποτελεί και λόγο για έντονες συζυγικές διαμάχες, που οδηγούν στο διαζύγιο.

Αξιωματούχος δικαστηρίου στο νησί Τζάβα δήλωσε στην εφημερίδα Jakarta Post, πως μόνο μέσα στον Ιούλιο δέχτηκε 90 αιτήσεις για διαζύγιο, νούμερο που παρουσιάζει τεράστια αύξηση σε σχέση με τις 13 αιτήσεις του Ιουνίου.

Σύμφωνα με υπάλληλο του δικαστηρίου, αυτοί που καταβάλλουν τις αιτήσεις είναι οι γυναίκες και οι λόγοι είναι οικονομικοί, μιας που οι σύζυγοί τους είναι πραγματικά εθισμένοι στο σπορ αυτό, των αγώνων περιστεριών.

Στο δημοφιλές «άθλημα» διακυβεύονται μεγάλα χρηματικά έπαθλα, ενώ ένα γρήγορο πουλί μπορεί να κοστίσει και χιλιάδες ρούπια.

Ο δικαστικός υπάλληλος εξηγεί ότι οι γυναίκες είναι ενοχλημένες σε έντονο βαθμό, αφού οι σύζυγοι περνούν περισσότερο χρόνο με τα περιστέρια, παρά με τις οικογένειές τους.

Επίσης, οι οικονομικές ανησυχίες χειροτερεύουν τα πράγματα. Στη Πουρμπαλίνγκα, συνοικία του νησιού Τζάβα, οι γυναίκες είναι αυτές που εργάζονται, ενώ οι περισσότεροι άντρες είναι άνεργοι. Έτσι, αναγκάζονται να γίνουν «πιλότοι».

«Εδώ όμως, ο ‘πιλότος’ δεν πετά αεροπλάνα, αλλά περιστέρια», και τα στοιχήματα στους αγώνες οδηγούν στις οικονομικές ανησυχίες.

Μάλιστα, μια γυναίκα παραδέχτηκε στην εφημερίδα, ότι μερικές φορές ο σύζυγός της, της δίνει χρήματα από τους αγώνες, αλλά το φαινόμενο να ζητά από εκείνη χρήματα για τσιγάρα είναι συνηθέστερο.

Οι άντρες ξοδεύουν περίπου 63 ευρώ (5.000 ρούπια) μόνο για την τροφή και την περιποίηση των πουλιών πριν από κάθε αγώνα.

in.gr