Τέλος στις μαθησιακές δυσκολίες βάζει ο δήμος Κασσάνδρας

Το Πρόγραμμα «Διάγνωσις» παρουσίασε το απόγευμα της Δευτέρας στα μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και σε εκπαιδευτικούς, ο δήμος Κασσάνδρας με σκοπό να συνδράμει ουσιαστικά στην προσπάθεια διάγνωσης των μαθησιακών δυσκολιών και μάλιστα δωρεάν για τους γονείς. Ο δήμος έχει ήδη προμηθευτεί το πρόγραμμα, που ουσιαστικά είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα του «Δέντρου της Ζωής», πιστοποιημένη επιστημονικά και εγκεκριμένη από Πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας. Μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας οι χρήστες εισέρχονται στη σελίδα www.dyagnosis.gr και λαμβάνουν δύο pdf αρχεία ελέγχων. Δηλαδή τα τεστ διάγνωσης τυχόν μαθησιακών προβλημάτων.

Η είσοδος στην πλατφόρμα εξασφαλίζεται με την απλή πληκτρολόγηση της διεύθυνσης  του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του χρήστη  καθώς και του κωδικού πρόσβασής του.

Η δωρεάν είσοδος για τους δημότες Κασσάνδρας εξασφαλίστηκε από το δήμο και μπορεί να επιτευχθεί απλά και γρήγορα με την πληκτρολόγηση του password “millennium”.

Για το πρόγραμμα έκανε εκτενή αναφορά η κοινωνιολόγος Δρ. Μαρία Ξύστρου, η οποία άλλωστε το έχει εμπνευστεί και κατασκευάσει.

Η κ. Ξύστρου διαβεβαίωσε πως τα ηλεκτρονικά στοιχεία των χρηστών καθώς και τα αποτελέσματα των test ευφυΐας και ψυχοκοινωνικής συμπεριφοράς είναι αυστηρά απόρρητα και αυτοκαταστρέφονται αμέσως προκειμένου να αισθάνεται απολύτως ασφαλής ο χρήστης. Επιπλέον η διάγνωση των test αποστέλλεται μέσω της ίδιας σελίδας στο mail του χρήστη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό μαθησιακών δυσκολιών για το μαθητή στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την παρουσίαση του προγράμματος παρακολούθησαν πολλοί εκπαιδευτικοί, γεγονός που αφενός καταδεικνύει το ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας για την έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων των μαθητών, αφετέρου επιβεβαιώνει επιλογή του δήμου Κασσάνδρας να επιδιώξει τη λήψη του προγράμματος και τη δωρεάν για τους δημότες παροχή.

Ο δήμαρχος Κασσάνδρας Βασίλης Κυρίτσης δήλωσε σχετικά: «Η έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών στους μαθητές αποτελεί ένα σημαντικό, το σημαντικότερο ίσως εργαλείο για την εκπαιδευτική πορεία των παιδιών και την εξέλιξή τους μέσα στην κοινωνία. Ο δήμος Κασσάνδρας έχοντας ουσιαστικά βαθύ κοινωνικό πρόσωπο, εξασφάλισε δωρεάν για τους δημότες το συγκεκριμένο πρόγραμμα που σήμερα παρουσίασε η κοινωνιολόγος κ. Μαρία Ξύστρου, την οποία τιμώ για την επιστημονική της προσφορά. Εύχομαι σε όλους, μικρούς και μεγάλους να προχωρήσουν στα test της «Διάγνωσις» και να υπάρχει ακόμη καλύτερη εικόνα για τους μικρούς μας φίλους και για εμάς τους ίδιους».

Όπως ανέφερε η δημοτική σύμβουλος Μαρία Παπαδημητρίου, είναι η συναίσθηση της κοινωνικής ευθύνης του δήμου και η ευαισθητοποίηση του δημάρχου που οδήγησαν στη συνεργασία με την Δρ. Μαρία Ξύστρου ώστε να παρέχουν δωρεάν στους δημότες το πρόγραμμα.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο δήμαρχος Κασσάνδρας Βασίλης Κυρίτσης, οι Αντιδήμαρχοι Αντώνης Μιχαλάκης, Άλκης Φτίκας και Σπύρος Πούλιος, η Πρόεδρος  της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Έφη Καριοφύλλη και η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Μαρία Παπαδημητρίου.