Τέλος το ντιμπέιτ των αρχηγών για τις εκλογές – Γιατί δεν θα γίνει

Δεν βγήκε «λευκός καπνός» από τη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής

Οριστικά χωρίς debate πολιτικών αρχηγών θα πάμε στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, αφού τελικά τα κόμματα δεν κατάφεραν να βρουν κοινό τόπο για την ημερομηνία που θα γινόταν η τηλεμαχία των τεσσάρων πολιτικών αρχηγών.

Μετά την εμπλοκή που παρουσιάστηκε, η διακομματική επιτροπή συνεδρίασε ξανά τη Δευτέρα (24.062019) αλλά κατέληξε σε αδιέξοδο και στην απόφαση να μην γίνει καθόλου debate, αφού τα κόμματα δεν μπορούν να βρουν κοινή ημερομηνία!

Αρχικά είχε συμφωνηθεί το debate ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Φώφη Γεννηματά και τον Δημήτρη Κουτσούμπα θα γινόταν τη Δευτέρα, 1η Ιουλίου. Τα… σχέδια των κομμάτων, όμως, ήρθε να ανατρέψει η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής που θα γίνει στις 30 Ιουνίου για να αποφασιστεί ποιος θα είναι ο διάδοχος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην ηγεσία της Κομισιόν.

Στο αίτημά του ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε το ότι οι διαπραγματεύσεις για τον επόμενο πρόεδρο της Κομισιόν θα… κρατήσουν έως την 1η Ιουλίου και ο πρωθυπουργός δεν θα προλάβαινε να επιστρέψει για να είναι παρών στο debate.

Μοιραία η μπάλα βρέθηκε (ξανά) στο γήπεδο της διακομματικής Επιτροπής. Στη σημερινή συνεδρίαση, ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε η τηλεμαχία να γίνει ακόμη και την 1η Ιουλίου (όπως αρχικά είχε αποφασιστεί) αλλά μετά τις 22:30 το βράδυ ώστε να έχει προλάβει ο Αλέξης Τσίπρας να επιστρέψει από τις Βρυξέλλες. Με την πρόταση αυτή συμφώνησε η Νέα Δημοκρατία αλλά όχι και όλα τα άλλα κόμματα.

Σε όλες τις άλλες ημερομηνίες που «έπεσαν» στο τραπέζι, τα κόμματα δεν μπορούσαν να βρουν κοινό τόπο. Η «ελεύθερη» ημερομηνία κάθε πολιτικού αρχηγού «έπεφτε»… πάνω σε «κλεισμένη» ημερομηνία κάποιου άλλου.

Μοιραία, το αδιέξοδο οδήγησε στο οριστικό ναυάγιο. Για την ώρα δεν υπάρχει περίπτωση θα υπάρξει νέα συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής…

Πηγή: newsit.gr

error: Content is protected !!