Τένις-Τζόκοβιτς: «Ποτέ δεν ήμουν φίλος με Φέντερερ και Ναδάλ»

Ένας από τους κορυφαίους τενίστες στον κόσμο μίλησε για τους μεγάλους αντιπάλους του, αλλά και στην πιο δύσκολη στιγμή στην καριέρα του.

O Νόβακ Τζόκοβιτς σε συνέντευξή του στην «Corriere della Sera» στο περιθώριο του Masters 1000 στη Ρώμη, παραδέχθηκε ότι η φιλία με τον Ρότζερ Φέντερερ και τον Ραφαέλ Ναδάλ ήταν «αδύνατη».

 «Με τον Ρότζερ, δεν ήμασταν ποτέ φίλοι, μεταξύ αντιπάλων, είναι αδύνατο. Αλλά ποτέ δεν υπήρξαμε εχθροί. Πάντα είχα σεβασμό για τον Φέντερερ, είναι ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών.

Είχε μια εξαιρετική επίδραση, αλλά δεν ήμουν ποτέ κοντά του», είπε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος παραδέχθηκε ότι με τον Ράφαελ Ναδάλ έγινε προσπάθεια προσέγγισης, αλλά έφτασε γρήγορα στο τέλος της.

 «Είναι μόνο ένα χρόνο μεγαλύτερος από μένα, είμαστε και οι δύο “Δίδυμοι”. Στην αρχή, πήγαμε ακόμη και για δείπνο μαζί, αρκετές φορές. Αλλά ακόμα και μαζί του η φιλία ήταν αδύνατη.

Πάντα τον σεβόμουν και τον θαύμαζα. Χάρη σε αυτόν, και στον Φέντερερ, μεγάλωσα και έγινα αυτό που είμαι. Αυτό θα μας ενώνει για πάντα, γι’ αυτό τους είμαι ευγνώμων. Ο Ναδάλ είναι μέρος της ζωής μου. Τα τελευταία 15 χρόνια, τον έχω δει περισσότερο από τη μητέρα μου», πρόσθεσε ο Σέρβος πρωταθλητής.

Στη συνέχεια  ο Τζόκοβιτς  αναφέρθηκε  σε μία πραγματικά δύσκολη  στιγμή της καριέρας του, την αποπομπή του από την Αυστραλία το 2022: «Σεβάστηκα όλους τους κανόνες και δεν έβαλα κανέναν σε κίνδυνο, αλλά έγινα κάτι… πολιτικό, κάτι που έβαλε τον κόσμο σε κίνδυνο.

Τα ΜΜΕ χρειάζονταν στόχο και στράφηκαν σε μένα. Μου έδωσαν μια εντελώς ψεύτικη ταμπέλα, που μου προκαλεί ναυτία. Τελικά, ένας άνθρωπος που βρίσκεται μόνος του μπροστά στα ΜΜΕ δεν έχει καμία ευκαιρία. Πολλοί άνθρωποι με απογοήτευσαν.

Είναι αυτές τις στιγμές που βλέπεις το αληθινό πρόσωπο των ανθρώπων. Πολλοί άνθρωποι μου γύρισαν την πλάτη, συμπεριλαμβανομένων των παικτών και ορισμένων διοργανωτών», τόνισε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας στη συνέχεια τη θέση του για τα εμβόλια:

 «Το 95% όσων έχουν γραφτεί και ειπωθεί στην τηλεόραση για μένα τα τελευταία τρία χρόνια είναι εντελώς ψευδή. Δεν είμαι κατά του εμβολίου και δεν έχω πει ποτέ ότι είμαι, ούτε είμαι υπέρ του εμβολίου.

Είμαι υπέρ της επιλογής, υπερασπίζομαι την ελευθερία της επιλογής. Είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα να είμαστε ελεύθεροι ν΄ αποφασίζουμε εάν θα κάνουμε ένεση ή όχι στο σώμα μας.

Κατά την επιστροφή μου από την Αυστραλία, εξήγησα την άποψή μου στο BBC, αλλά αφαίρεσαν πολλές προτάσεις, εκείνες που δεν ταίριαζαν. Οπότε δεν ξαναμίλησα για αυτήν την ιστορία.»