Θανάσης Αλευράς: «Ο καθένας πρέπει να δουλέψει για το δικό του όνειρο»

Συνέντευξη στη ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

 

Δυο άνεργοι ηθοποιοί θέλουν να βγάλουν εισιτήρια για να πάνε στο Hollywood! Όμως τους λείπουν τα χρήματα. Για να τα συγκεντρώσουν θα φτάσουν μέχρι και να μετατρέψουν προσωρινά το διαμέρισμα τους σε οίκο ανοχής όπου θα συμβούν απίστευτες καταστάσεις…

Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από όσα συμβαίνουν επί σκηνής στην κωμωδία της Δήμητρας Παπαδοπούλου «Μάνα θα πάω στο Hollywood» που συνεχίζει τις παραστάσεις της και το καλοκαίρι. Μάλιστα στο πλαίσιο της περιοδείας της θα τη δούμε στις 4 Σεπτέμβρη (21.00) στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών. «Το έργο μιλά για το μεγάλο όνειρο που, όταν το προκαλείς, πρέπει να φανείς αντάξιός του», μάς είπε ο Θανάσης Αλευράς σε τηλεφωνική συνέντευξη που μας παραχώρησε λίγο πριν την παράσταση που θα δοθεί στην πόλη μας. Συμπλήρωσε πως «Ο καθένας θα πρέπει να δουλέψει για το δικό του Χόλυγουντ», και αναφερόμενος στα δικά του όνειρα είπε πως προτιμά να δουλεύει για αυτά αθόρυβακαι να μην τα αποκαλύψει πριν γίνουν πραγματικότητα. Η καλοκαιρινή περιοδεία του έργου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, και ο ίδιος στη συνέχεια λέει πως θα αφήσει για λίγο το θέατρο και πως ίσως να κάνει στροφή προς τη μουσική.

 

-Σας αρέσει το Χόλυγουντ;

-Ως τόπο δεν το γνωρίζω, δεν έχω πάει. Ως κατασκευή νομίζω ότι είναι από τα πιο επιτυχημένα μέρη του κόσμου όπου φτιάχνονται θεάματα.

 

-Θα πηγαίνατε αν μπορούσατε και γιατί;

-Έτσι κι αλλιώς επειδή μου αρέσουν τα ταξίδια θα ήθελα να ταξιδέψω παντού. Τώρα, στο Χόλυγουντ, αν ήταν το όνειρό μου να δουλέψω εκεί, θα πήγαινα. Θα το τολμούσα, όπως το έχουν κάνει πολλοί. Όμως αυτό δεν είναι το δικό μου όνειρο…

 

-Και ποιο είναι το δικό σας όνειρο;

-Έχω πολλά… Έχω πυροδοτήσει τόσα πολλά, με όσα έχω κάνει, που δεν ξέρω πού θα με βρει η επόμενη μέρα. Όμως επειδή λένε πως όταν μιλάς για τα όνειρά σου, τα αποδυναμώνεις, δεν θα στα πω, θα δουλέψω για αυτά αθόρυβα και όταν ξαναμιλήσουμε μπορεί να σου πω για ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα!

-Πώς αντιδρούσε παλαιότερα κάποιος όταν άκουγε για το Χόλυγουντ, τι θα σκέφτονταν και τι σκέφτεται σήμερα;

-Για όλους το Χόλυγουντ είναι το μεγάλο όνειρο, το think big, πως ό,τι σκεφτείς μπορείς να τα καταφέρεις. Οι Αμερικάνοι με αυτή τη σκέψη μεγαλώνουν. Εμάς μας λείπει αυτό στο μεγάλωμά μας. Δεν μας είπε κανείς ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είμαστε ένας λαός που σκέφτεται μικρά. Δεν περάσαμε και λίγα…, αλλά αυτό δείχνει και η παράστασή μας. Ο καθένας θα πρέπει να δουλέψει για το δικό του Χόλυγουντ, για το δικό του μεγάλο όνειρο, και να πιστέψει ότι θα τα καταφέρει.

 

-Τι θα γίνει στη σκηνή;

-Το μάλε βράσε…. (γέλια). Η παράσταση είναι μια παραβολή που θέλει να επικοινωνήσει πιο βαθιά νοήματα. Αφορμή λοιπόν είναι δύο φίλοι που θέλουν να βγάλουν εισιτήρια για να πάνε στην Αμερική και για να μαζέψουν τα χρήματα θα μπουν σε έναν άλλο κόσμο: οδός Φυλής, σπίτια ύποπτα, η Κωνσταντίνα αναγκάζεται να κάνει pole dancing…. Όλοι περνάμε την περιπέτειά μας μέσα από μια πολύ ωραία και καλογραμμένη φάρσα της Δήμητρας Παπαδοπούλου, που στο τέλος μιλά για το μεγάλο όνειρο το οποίο, όταν το προκαλείς, πρέπει να φανείς αντάξιός του.

 

-Τελικά τι θα καταφέρουν οι ήρωες;

-Αυτό το spoiler δεν θα το πω…, παρά το ότι ήδη αρκετός κόσμος έχει δει την παράσταση. Είναι καλό να υπάρχει το στοιχείο της έκπληξης.

 

-Ο δικός σας ο ρόλος;

-Είμαι ο ένας από τους δύο φίλους. Αυτός που δεν τολμά, και δεν πιστεύει. Ο φοβισμένος. Παρόλο που θα ήθελε να φύγει. Η Κωνσταντίνα από την άλλη είναι αυτή που τολμά να ρισκάρει. Είναι ο εγκέφαλος. Είναι ο μάνατζερ, το μυαλό της ιστορίας. Σε αυτούς τους δύο φίλους βρίσκουμε τις δύο απόψεις για τη ζωή είτε τολμάς και κάνεις αυτά που θέλεις, είτε διστάζεις.

 

-Έχετε πάρει μέρος σε talent show. Φέτος είχαμε μια πληθώρα από τέτοια στην ελληνική τηλεόραση όπως και ριάλιτι σόους. Πώς τα σχολιάζετε;

-Δεν μου άρεσε ότι μονοπωλούσαν τον τηλεοπτικό χρόνο γιατί κουράζουν. Μέσα στην τόση πληροφορία είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις ένα ταλέντο. Από την άλλη όμως αυτός ο πανζουρλισμός με την επιστροφή των reality όπως στην περίπτωση του Survivor, είναι ένα φαινόμενο που το παρατηρώ ,γιατί προφανώς για να έχει τόσο μεγάλη επιτυχία κάτι σημαίνει. Αυτό όμως είναι κάτι πιο σύνθετο. Το ότι δεν έβγαινε άνθρωπος από το σπίτι και νέκρωναν τα μαγαζιά και δεν γίνονταν συναυλίες, είναι ένα γεγονός για τις αιτίες του οποίου δεν έχω απάντηση. Κάτι συμβαίνει και ταυτίζεται ο κόσμος. Από την άλλη δεν βλέπω πολύ τηλεόραση γιατί δουλεύω πολύ, οπότε ίσως δεν είναι και ο αρμόδιος για να δώσω απαντήσεις για αυτήν….

 

-Ποια τα επόμενα σχέδιά σας;

-Σε λίγο ολοκληρώνουμε την περιοδεία για το «Μάνα θα πάω στο Χόλυγουντ». Τον χειμώνα δεν θα κάνω θέατρο. Έχω στο νου μου άλλα πράγματα που θέλουν χρόνο. Ίσως ασχοληθώ και με τη μουσική που πάντα την έχω ως αντίποδα του θεάτρου.

 

Συντελεστές

Συγγραφέας: Δήμητρα Παπαδοπούλου, Σκηνοθεσία: Φωκάς Ευαγγελινός – Δήμητρα Παπαδοπούλου Θανάσης Αλευράς, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Αντώνης Κρόμπας, Jerome Kaluta,  Στράτος Λύκος, Γιώργος Σουλειμάν, Κώστας Φερεντούρος και η Ελένη Ροδά. Βοηθός σκηνοθέτη: Πέτρος Γεωργοπάλης. Παραγωγή: People Entertainment Group.

Χρήσιμα

Είσοδος: 12 € προπώληση, 15 € ταμείο.

Προπώληση από:  Εκδοτήρια Μονής Λαζαριστών(Κολοκοτρώνη 21),  Σάρωθρον (Κατούνη 17, Λαδάδικα), Έντεχνον (Ι. Δέλλιου 4), Διώροφον (Κερασούντος 81, Καλαμαριά),  Stereodisc (Αριστοτέλους 4), Ηλιοτρόπιο (Πλ. Ναυαρίνου 14), Speaty (Μ. Αλεξάνδρου 67, Εύοσμος), Ελιξίριο (Στρ, Μακρυγιάννη 49, Ηλιούπολη), καταστήματα Seven Spots, Media Markt, My Market και σε όλα τα φυσικά σημεία προπώλησης viva.gr, Ηλεκτρονικά στο viva.gr.

πηγή: typosthes.gr