Θέμα χρόνου νέες συλλήψεις για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό

Τα 8 άτομα που μπαίνουν στο στόχαστρο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό, αφού οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται με ταχύτατους ρυθμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, θέμα χρόνου αποτελούν νέες συλλήψεις για την υπόθεση, αφού οι Αρχές έχουν ταυτοποιήσει τουλάχιστον 8 άνδρες οι οποίοι φέρονται να έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά την ανήλικη, είτε στον οίκο ανοχής, είτε σε ξενοδοχείο είτε στα αυτοκίνητά τους.

Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των 8 αυτών ανδρών και αναμένουν τα εντάλματα σύλληψης από την ανακρίτρια, προκειμένου να τους φορέσουν χειροπέδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ALPHA, δυο άνδρες που παρουσιάστηκαν από μόνοι τους στην Αστυνομική Διεύθυνση για να καταθέσουν πως μόνο συνομιλούσαν με την 12χρονη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει προκύψει με στοιχεία ότι είχαν κακοποιήσει σεξουαλικά το παιδί.

Την ίδια ώρα, νέες συνομιλίες του προφυλακισμένου 53χρονου παιδεραστή Ηλία Μίχου με την 12χρονη έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές, ο Ηλίας Μίχος πότε «φόραγε» το καλό του πρόσωπο, προκειμένου να πείσει το 12χρονο κοριτσάκι να υποκύψει στις αρρωστημένες ορέξεις του, και πότε γινόταν εριστικός και σκληρός.

Σοκαριστικές είναι οι συνομιλίες του 53χρονου παιδοβιαστή με την 12χρονη, καθώς ο Ηλίας Μίχος, άλλες φορές ζητούσε από το κοριτσάκι να του στέλνει βίντεο και φωτογραφίες και άλλες της υποσχόταν βόλτες, φαγητό, λέγοντας πως την αγαπά και είναι δίπλα της.

«Σκάσε και… δούλευε»

Την σκοτεινή πλευρά του Ηλία Μίχου αποκαλύπτει γείτονας, που μίλησε για την ανάρμοστη συμπεριφορά του απέναντι στο παιδί.

«Εγώ ξέρω ότι δούλευε υπάλληλος εδώ πέρα και τακτοποιούσε τα ράφια, δεν έκανε σωστά δουλειά και της είπε σκάσε και δούλευε, γιατί μίλαγε μαζί μου το μικρό και αυτός εκνευρίστηκε που δε γινόταν η δουλειά» ανέφερε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο 53χρονος δε δίστασε να προσεγγίσει ακόμα και πρόσωπα από τον ευρύτερο οικογενειακό κύκλο της 12χρονης που γνώριζε ότι βοηθούσαν οικονομικά.

«Επειδή ο Ηλίας ήξερε ότι αυτός ο άνθρωπος έδινε σε μένα και τον αδελφό μου ένα χαρτζιλίκι, τον προσέγγισε. Του έστειλε μήνυμα προσποιούμενος εμένα, να κανονίσουμε συνάντηση για να λάβει την απάντηση ‘τι είναι αυτά που κάνεις, να προσέχεις’», είπε σε μία από τις καταθέσεις της η 12χρονη.

Ο 53χρονοος παιδοβιαστής, ακόμα και μετά την προφυλάκιση του, εξακολουθεί να δηλώνει πως δεν βίασε, ούτε κακοποίησε και εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά την 12χρονη κρατώντας μια άκρως προκλητική στάση.

Κολωνός: Οι ηλικίες και τα επαγγέλματα των υποψηφίων βιαστών της 12χρονης

Οι έρευνες της αστυνομίας επικεντρώνονται στις συνομιλίες και στα προφίλ των 212 χρηστών που μιλούσαν με τον Ηλία Μίχο ο οποίος προσποιούνταν ότι είναι η 12χρονη.

Τα στοιχεία που έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Real News» δείχνουν ότι οι άνθρωποι που έστειλαν τουλάχιστον ένα μήνυμα στο προφίλ της 12χρονης είναι στην πλειοψηφία τους άνδρες κάτω των 45 ετών. Ωστόσο ανάμεσα στους 212 που βρίσκονται στο επίκεντρο υπάρχουν άτομα 20 αλλά και 60 ετών.

Η αστυνομία γνωρίζει την ηλεκτρονική ταυτότητα των 212 χρηστών της εφαρμογής Blindchat, τα emails, αλλά και τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέντε από τους χρήστες είχαν καταχωρήσει και το κινητό τους τηλέφωνο.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στα προφίλ τους, οι υποψήφιοι βιαστές δήλωναν επιχειρηματίες, μηχανικοί, σεφ, εργαζόμενοι σε ΜΜΕ και δικηγόροι. Το ρεπορτάζ της «Real News» αναφέρει ότι οι περισσότεροι σταμάτησαν τις συνομιλίες όταν διαπίστωσαν ότι μιλούσαν με ένα προφίλ 12χρονου κοριτσιού.

Ανάμεσα στους 212 υπάρχουν και αρκετοί που όχι μόνο δεν διέκοψαν κάθε επαφή αλλά αντάλλαξαν αριθμό τηλεφώνου, επικοινώνησαν μέσω Viber ή WhatsApp και πήγαν σε ραντεβού με την 12χρονη.

Θυμίζουμε ότι η ανήλικη έχει καταθέσει πως βιάστηκε μέσα σε αυτοκίνητο από 11 άτομα. Ήδη έχουν εντοπιστεί οι τέσσερις από αυτούς και η αστυνομία συνεχίζει την έρευνα για την ανεύρεση των άλλων 7 βιαστών της 12χρονης.

Πηγή: iefimerida