Θεοφάνεια στο μικρό χωριό της Μαραθούσας Χαλκιδικής

Στο μικρό χωριό των 230 κατοίκων, στην Μαραθούσα Χαλκιδικής, ζήσαμε το μεγαλείο της γιορτής των Θεοφανείων. Ο ιερέας, γύρισε και ευλόγησε όλα τα σπίτια. Οι χριστιανοί περίμεναν τον παπά τους,  με αναμμένο καντήλι, θυμιατό και  με ανοιχτές τις πόρτες των σπιτιών τους.

  Την μέρα της γιορτής, στις 6 Ιανουαρίου 2020, με χιονισμένη την γύρω περιοχή, η ηλιοφάνεια έφερε με περισσότερη ευκολία τους χριστιανούς στην Εκκλησία και διευκόλυνε τους νέους να πέσουν στην δεξαμενή για την ευλογία του Σταυρού.

  Αρχικά, με υποδειγματική ευσέβεια, ησυχία και τάξη, εκκλησιάστηκαν οι χριστιανοί, στον περίλαμπρο και πεντακάθαρο ναό του χωριού, με την ευθύνη του ιερέως π. Δημητρίου Κατσιρμά.

  Ακολούθησε η ευλογία των υδάτων, στην δεξαμενή της Μαραθούσας. Στα νερά της έπεσαν δύο νέοι του χωριού και δύο προσκυνητές. Τον Σταυρό έπιασε ο κ. Αναστάσιος Κοσσυφίδης, από το Αγγελοχώρι Ημαθίας.

  Η εορτή συνεχίστηκε με την παρουσία των Μαραθουσιωτών στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, όπου η ΤΚ Μαραθούσας, με την επιμέλεια του Προέδρου κ. Αλέκου Βογιατζή, κόπηκε  βασιλόπιτα και προσφέρθηκαν κεράσματα σε όλους.

Παναγιώτης Κεχαγιάς