Θεσσαλονίκη – Αθήνα: Έρχονται νέα τρένα για το ταξίδι σε 4 ώρες

Μέσα στο 2020 η εικόνα του σιδηροδρομικού τομέα θα είναι τελείως διαφορετική από αυτήν που είναι σήμερα, υποστήριξε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππος Τσαλίδης, μιλώντας στο συμπόσιο με θέμα «Η Θεσσαλονίκη πύλη ανάπτυξης για την Ευρώπη και τη Μεσόγειο» που διοργανώνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη η Εθνική Ελληνική Επιτροπή του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Ελλάς).

Ανακοίνωσε ακόμη ότι έρχονται και νέα τρένα πολύ σύντομα «ίσως μέσα στο Μάιο να δείτε ένα από αυτά», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι θα έρθει και μια καινούρια υπηρεσία Θεσσαλονίκη-Αθήνα. «Προσπαθούμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί προς το αεροπλάνο, με μείωση του χρόνου ταξιδίου κάτω από τις 4 ώρες και το 2020 περίπου στις 3,5 ώρες», τόνισε.

Όπως διευκρίνισε, το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα θα πραγματοποιείται σε 4 ώρες από τον Μάιο, ενώ υπολογίζεται ότι από το β΄εξάμηνο το 2020 ο χρόνος θα πέσει στις 3, 5 ώρες περίπου.

Για τα σχέδια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το 2019, είπε ότι εκτός από τις 72 προλήψεις μηχανοδηγών που έχουν γίνει ήδη, στο πλαίσιο του business plan που εκτείνεται έως το 2023, σχεδιάζεται μεγάλος αριθμός προσλήψεων, σε ειδικότητες που έχουν σχέση με το μεταφορικό της έργο.

Μ. Κουζούφη