Θεσσαλονίκη – Αθήνα: Ταξίδι με τρένο σε 4 ώρες – Οι τιμές και τα δρομολόγια

Την Τετάρτη (15/5) ήρθε στη Θεσσαλονίκη το πρώτο τρένο express που θα κάνει το ταξίδι προς την Αθήνα σε λίγο λιγότερο από 4 ώρες. Το συγκεκριμένο ειδικό σιδηροδρομικό δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη γίνεται υπό την παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη, του Γενικού Γραμματέα κ. Θάνου Βούρδα και των Διοικήσεων των Οργανισμών του Σιδηροδρόμου και θα αφιχθεί στο Νέα Επιβατικό Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης στις 18:35.

Πρόκειται για το πρώτο τρένο express, ενώ τα δρομολόγια για το κοινό θα ξεκινήσουν στις 20 Μάιου και τα εισιτήρια είναι ήδη διαθέσιμα.

Καθημερινά θα υπάρχει ένα δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα με ώρα αναχώρησης τις 06:27 και άφιξης στην Αθήνα τις 10:24 το πρωί. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 3 ώρες και 57 λεπτά. Το δρομολόγιο από Αθήνα προς Θεσσαλονίκης θα έχει ώρα αναχώρησης 06:22 και άφιξης στις 10:32, συνολική διάρκεια 4 ώρες και 10 λεπτά. Τα δύο δρομολόγια θα πραγματοποιούν μόνο 2 ενδιάμεσες στάσεις σε Λειανοκλάδι και Λάρισα.

Η τιμή των εισιτηρίων θα είναι ίδια με 45,40 ευρώ στη β’ θέση και 55,40 ευρώ στην α’ θέση, για κανονικά εισιτήρια μίας διαδρομής.

Να σημειωθεί πως τα υπόλοιπα δρομολόγια Αθήνα – Θεσσαλονίκη (με περισσότερες στάσεις) θα έχουν προγραμματισμένη διάρκεια 4 ώρες και 23 λεπτά, ενώ τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη – Αθήνα 4 ώρες και 10 λεπτά, ενώ στα νυχτερινά δρομολόγια η διάρκεια θα είναι 5 ώρες και 10 λεπτά. Μέχρι σήμερα, η προγραμματισμένη διάρκεια είναι 5 ώρες και 20 λεπτά αλλά συνήθως τα τρένα χρειάζονται τουλάχιστον 6 ώρες για τη διαδρομή.