Θεσσαλονίκη – Χαλκιδική: Οι 2 παραλίες με κάμπινγκ που πουλάει το ΤΑΙΠΕΔ

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) ενέκρινε στις 13/5/2021 το επικαιροποιημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης (Asset Development Plan) του ΤΑΙΠΕΔ.

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ περιλαμβάνει 23 projects:

1.    ΕΛΛΗΝΙΚΟ

2.    10 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΛΙΜΕΝΟΣ

3.    ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ A. E. (ΔΑΑ) 

4.    ΜΑΡΙΝΕΣ  

5.    ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ  

6.    ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (ΕΛΠΕ)  

7.    ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ (ΔΕΗ)  

8.    ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΕΥΑΘ)  

9.    ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ (ΕΥΔΑΠ) 

10.    ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΕΡΙΟΥ (ΔΕΠΑ)  

11.    ΥΠΟΓΕΙΑ ΑΠΟΘΗΚΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗ Ν.ΚΑΒΑΛΑ  

12.    ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ  

ΑΚΙΝΗΤΑ 

13.    ΑΦΑΝΤΟΥ  

14.    ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΙΧ  

15.    ΟΙΚ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ  

16.    ΑΚΙΝΗΤΟ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗΣ ΚΑΜΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ  

17.     ΑΚΙΝΗΤΟ CAMPING ΚΑΜΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ  

18.     ΑΚΙΝΗΤΟ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ  

19.     ΓΟΥΡΝΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  

20.     ΑΚΤΗ ΚΑΙ CAMPING ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ  

21.     ΑΚΤΗ ΚΑΙ CAMPING ΠΟΣΕΙΔΙΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ   

22.     ΠΡΩΗΝ ΑΚΙΝΗΤΟ ΕΟΜΜΕΧ, ΣΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΚΟΡΥΖΗ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ (ΔΗΜΟΣ ΤΑΥΡΟΥ – ΜΟΣΧΑΤΟΥ)  

23.     ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΒΕΡΒΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ  

Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, στα ακίνητα υπάρχει η ακτή και το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, αλλά και η ακτή και το κάμπινγκ στο Ποσείδι.

Όσον αφορά τις υποδομές υπάρχει η Μαρίτσα Αρετσούς, δυναμικότητας 388 θέσεων με χερσαία ζώνη έκτασης 78 στρεμμάτων στην περιοχή της Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης. Για την αξιοποίηση της μαρίνας, το ΤΑΙΠΕΔ θα εκπονήσει νέο σχέδιο χωροθέτησης, ενώ μετά την αξιολόγηση των εκδηλώσεων ενδιαφέροντος (που θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο) οι επιλεγέντες υποψήφιοι επενδυτές θα προχωρήσουν στην Β’ Φάση του διαγωνισμού.

Όσον αφορά την πώληση του 24,02% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΕΥΑΘ που έχει το ΤΑΙΠΕΔ υπάρχει αξιολόγηση εναλλακτικών σεναρίων αξιοποίησης.

Τα κάμπινγκ και ακτές αναλυτικά:

Ακτή & Κάμπινγκ Ποσειδίου

Μέθοδος Αξιοποίησης 

    Υπό συζήτηση

Τρέχουσα Κατάσταση

    Επικείμενη η ανάρτηση των  αναμορφωμένων δασικών χαρτών με βάση το νόμο 4385/2020

    Premarketing

    Εκπόνηση μελέτης ΕΣΧΑΔΑ

Επόμενα Βήματα

    Έγκριση μελέτης ΕΣΧΑΔΑ και ΣΜΠΕ

    Διαβούλευση ΣΜΠΕ

    Διαγωνιστική διαδικασία Q1 2022

Η περιγραφή του

Παραθαλάσσιο ακίνητο στη χερσόνησο της Κασσάνδρας σε μικρή απόσταση από τον οικισμό Ποσείδι, χωροθετημένο σε περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους με πλούσια βλάστηση από πευκόδεντρα, κρυστάλλινα νερά και απεριόριστη θέα προς τη θάλασσα.

Το μέτωπο του ακινήτου στη θάλασσα προβάλλει στην αμμώδη παραλία μήκους 620 μ. που κατά τους θερινούς μήνες καταγράφει έντονη επισκεψιμότητα.

Στο βόρειο τμήμα του ακινήτου έχουν αναπτυχθεί εγκαταστάσεις και υποδομές camping.

Η ευρύτερη παριοχή του ακινήτου αποτελεί ένα ελκυστικό προορισμό για τουρισμό και παραθεριστική διαμονή και συγκεντρώνει κατά τους θερινούς μήνες, πλήθος επισκεπτών από τη Θεσσαλονίκη, την υπόλοιπη Ελλάδα και χώρες των Βαλκανίων και της Ευρώπης.

Το ακίνητο είναι κατάλληλο για την ανάπτυξη παραθεριστικών κατοικιών, ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων υψηλού επιπέδου και εγκαταστάσεων αναψυχής.

Τοποθεσία

Το ακίνητο απέχει 1 χλμ. από την Καλάνδρα και η προσβασιμότητα του χαρακτηρίζεται πολύ καλή καθώς ο ομώνυμος οικισμός βρίσκεται πλησίον του κεντρικού οδικού άξονα που διασχίζει την χερσόνησο της Κασσάνδρας (Κασσάνδρεια – Φούρκα – Καλάνδρα -Ν.Σκιώνη – Παλιούρι – Κρυοπηγή – Άθυτος – Κασσάνδρεια). Το ακίνητο βρίσκεται 105 χλμ περίπου νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης, 95 χλμ του Διεθνούς Αερολιμένα «Μακεδονία» και 70 χλμ περίπου νότια της πόλης του Πολυγύρου. Η ευρύτερη περιοχή της ιδιοκτησίας εξυπηρετείται από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και με καλής συχνότητας δρομολόγια των λεωφορείων του ΚΤΕΛ του νομού Χαλκιδικής.

Κτιριακές εγκαταστάσεις

Στο χώρο της ιδιοκτησίας υφίστανται κτίσματα του camping, τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται στο παραθαλάσσιο τμήμα της έκτασης. Eπιπλέον, υπάρχουν γήπεδα μπάσκετ και τένις, παιδική χαρά, καθώς και εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού.

Ακτή & Κάμπινγκ Αγίας Τριάδας

Μέθοδος Αξιοποίησης

    Υπό συζήτηση

Τρέχουσα Κατάσταση

    Premarketing

    Ολοκλήρωση μελέτης ΕΣΧΑΔΑ

    Στις 30/03/2021 έγινε η δημοσίευση της Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την πρόσληψη ΝΟΣ για την αξιοποίηση του ακινήτου

Επόμενα Βήματα

    Έγκριση μελέτης ΕΣΧΑΔΑ και ΣΜΠΕ

    Διαβούλευση ΣΜΠΕ

    Διαγωνιστική διαδικασία Q4 2021

Η περιγραφή του

Παραθαλάσσιο ακίνητο στον οικισμό της Αγίας Τριάδας. Το ακίνητο έχει εκτεταμένο αμμώδες παραλιακό μέτωπο μήκους περίπου 600 μ. και πυκνή και εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς δενδροφύτευση στο χερσαίο τμήμα του. Εντός της έκτασης υφίστανται παλαιές και εγκαταλελειμμενες εγκαταστάσεις, υποδομές και διαμορφώσεις camping. Η ευρύτερη περιοχή του ακινήτου λόγω της εγγύτητάς της με τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και της εύκολης προσβασιμότητάς της προσελκύει επισκέπτες από τη Βόρεια Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το ακίνητο προσφέρεται για ανάπτυξη χρήσεων Τουρισμού-Αναψυχής ή/και Παραθεριστικής Κατοικίας.

Τοποθεσία

Το ακίνητο έχει άνετη οδική πρόσβαση από τον άξονα Θεσσαλονίκης – Νέας Μηχανιώνας επί του οποίου διαθέτει μέτωπο 320 μ. Το ακίνητο απέχει 24 χλμ από τη Θεσσαλονίκη, 14 χλμ από το αεροδρόμιο Μακεδονία και 60 χλμ από τις παραλίες της Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Κτιριακές εγκαταστάσεις

Στο ακίνητο υφίστανται πεπαλαιωμένες εγκαταστάσεις (κτίσματα εστίασης, αναψυχής, οικίσκοι διαμονής και υποδομές εξυπηρέτησής κατασκηνωτών) της Ακτής και του Camping Αγίας Τριάδας κάποιες από τις οποίες έχουν κριθεί κατεδαφιστέες και αναμένεται να κατεδαφιστούν στο προσεχές χρονικό διάστημα.