Θεσσαλονίκη: Επίσκεψη Θεοδωράκη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Επίσκεψη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου πραγματοποίησε χθες ο Σταύρος Θεοδωράκης για να συναντηθεί με τη Διοίκηση του νοσοκομείου, καθώς και με γιατρούς, νοσηλευτές και άλλους εργαζόμενους. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ξεναγήθηκε στο τμήμα πληροφορικής, καθότι το νοσοκομείο έχει καταργήσει τον χάρτινο φάκελο του ασθενή και προσφέρει πλέον ψηφιακή απεικόνισή του φακέλου.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το τμήμα πυρηνικής ιατρικής, ενώ συνομίλησε και με ασθενείς που βρίσκονται σε θεραπεία για την αντιμετώπιση νεοπλασίας.

Τέλος, επισκέφθηκε τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και έδωσε τα συγχαρητήριά του στους εργαζόμενους που σε μόνιμη βάση αγωνίζονται για τη ζωή των 25 νεογνών που περιθάλπονται εκεί.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κάλεσε το υπουργείο Υγείας να ανταποκριθεί στα αιτήματα του νοσοκομείου που εξυπηρετεί το 40% των ιατρικών αναγκών της Μακεδονίας, ζητώντας -ανάμεσα στα άλλα- να επιτραπεί η λειτουργία απογευματινών χειρουργείων, κάτι που θα εξαφάνιζε τη λίστα αναμονής για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.

Πριν αναχωρήσει για την τριήμερη περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη και τη Θράκη όπου το Σάββατο θα παραστεί στο γιορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στη Σαμοθράκη, συναντήθηκε στα γραφεία του Ποταμιού με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό ο οποίος παρουσίασε την ψηφιακή πλατφόρμα του ΤΕΕ όπου υπάρχουν σε αυτήν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για όποιον θέλει να επενδύσει ή να κτίσει. Στόχος είναι να μπορεί ο οποιοσδήποτε πολίτης, μηχανικός ή επενδυτής, από το σπίτι του ή το γραφείο του, με το πάτημα ενός κουμπιού στον υπολογιστή του, να πάρει ολοκληρωμένη, έγκυρη και θεσμικά ασφαλή πληροφορία, με ισχύ διοικητικής πράξης, για το τι επιτρέπεται, τι απαγορεύεται, με ποιους όρους και προϋποθέσεις, για να φτιάξει αυτό που τον ενδιαφέρει.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε μετά την παρουσίαση: «Όταν μιλάμε για μεταρρυθμίσεις δεν πρέπει να μιλάμε έτσι αόριστα. Πρέπει να μιλάμε για συγκεκριμένες προτάσεις, λύσεις όπως αυτήν που μου παρουσίασε ο πρόεδρος του ΤΕΕ που μπορούν να διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών και να απαλλάξουν τη διοίκηση από γραφειοκρατικό φόρτο που αποθαρρύνει τους επενδυτές. Ασφαλώς και θα είμαστε δίπλα σε κάθε τέτοια προσπάθεια που προσθέτει αποτελεσματικότητα και αφαιρεί γραφειοκρατία από το σύστημα».