Θεσσαλονίκη: «Κανένα μαγαζί ανοιχτό» αυτή την Κυριακή!

Με σύνθημα «κανένα μαγαζί ανοικτό τις Κυριακές» ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 7 Μάη στις 10.30 π.μ. στην Τσιμισκή με Αριστοτέλους.

Στο κάλεσμα του αναφέρει:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχωράει στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, οδηγώντας εμάς τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους εμπόρους στο μαρασμό και το λουκέτο.

Πάγια θέση -πάνω από 2 δεκαετίες- του “Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος” (ΣΕΛΠΕ), δηλαδή των μεγαλεμπόρων, των αλυσίδων, των mall, είναι: Απελευθερωμένο ωράριο, κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Η εφαρμογή της 7ημερης εργάσιμης βδομάδας θα οδηγήσει:

1) Στην οικονομική και φυσική εξόντωση εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων μικρών εμπόρων που αντικειμενικά δεν μπορούν να δουλεύουν 7 μέρες τη βδομάδα επί 12 ώρες την ημέρα.

2) Στη βίαιη μεταφορά του τζίρου από τα μικρά μαγαζιά στα μεγάλα με αποτέλεσμα τη σίγουρη χρεοκοπία των μικρών εμπόρων.

3) Στην αύξηση του κόστους λειτουργίας των μικρομάγαζων και το παραπέρα φόρτωμα με χρέη και υποχρεώσεις τους ήδη επιβαρημένους μικρέμπορους.

Οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι έμποροι έναν δρόμο έχουμε:

Αγωνιστικό μέτωπο, συμμαχία και κοινοί αγώνες μαζί με τους εργαζόμενους στο εμπόριο και τα σωματεία τους, για την ανατροπή της επιχειρούμενης κατάργησης της Κυριακάτικης Αργίας και συνολικά της πολιτικής που τα δίνει όλα στα μονοπώλια.

Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, νομοθετική κατοχύρωσή της».

Υπενθυμίζεται πως από χθες και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκη έχει απευθύνει τη δική του έκκληση στα μέλη για κλείσιμο των καταστημάτων τους και συμμετοχή στην Κυριακάτικη κινητοποίηση.