Θεσσαλονίκη: Κραυγή αγωνίας για τις επιπτώσεις της επίσχεσης στον ΟΑΣΘ

SOS σχετικά με τις επιπτώσεις που έχει στις επιχειρήσεις της πόλης η συνεχιζόμενη επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ, εκπέμπουν με ανακοίνωσή τους η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης και ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ελλάδος, καλώντας τους αρμόδιους φορείς να «αναλογιστούν τις ευθύνες τους για την τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις επιχειρήσεις και το λαό της πόλης, καθώς και στην οικονομία της και να βρεθεί μία άμεση λύση».

 

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης και ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ελλάδος, επισημαίνουν ότι τα συμβαίνοντα στη Θεσσαλονίκη από την επίσχεση εργασίας στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (Ο.Α.Σ.Θ.) έχουν δυσμενή αποτελέσματα για τις επιχειρήσεις και την κανονική ζωή των πολιτών.

» Η αγορά βουλιάζει στο χάος από την απραξία, αφού το καταναλωτικό κοινό δυσκολεύεται αφάνταστα στις μετακινήσεις του. Την ίδια ώρα όμως, το αρμόδιο Υπουργείο και οι Διοικήσεις του Οργανισμού και των εργαζομένων σε αυτόν, βρίσκονται σε πλήρη ασυνεννοησία για την εξεύρεση οριστικής λύσης στο όλο πρόβλημα.

» Μπροστά στην κατάσταση αυτή, η Ομοσπονδία και ο Σύνδεσμος, καλεί τους εμπλεκόμενους φορείς, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους για την τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις επιχειρήσεις και τον λαό της πόλης, καθώς και στην οικονομία της και να βρεθεί μία άμεση λύση.

» Κάθε καθυστέρηση ταλαιπωρεί αφάνταστα τους πολίτες και ζημιώνει τις επιχειρήσεις και την οικονομία της, σε μία μάλιστα εποχή που και η Θεσσαλονίκη δοκιμάζεται από την ύφεση που υπάρχει και τα σκληρά μνημόνια που της έχουν επιβληθεί».