Θεσσαλονίκη: Μαθητές γνωρίζουν την τεχνολογία διαστήματος με videogames

Στο ΝΟESIS

– Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Μαθητές εκπαιδεύονται στην τεχνολογία διαστήματος μέσα από το πρόγραμμα NOESIS Space Techby Robotixlab.

Πρόκειται για μία σειρά ανεξάρτητων θεματικών εργαστηρίων (Robotics in space, Electronics, VideoGamesCoding, 3D modelling – 3D printing) με κοινό θέμα την τεχνολογία του διαστήματος. Το κάθε θεματικό εργαστήριο ολοκληρώνεται σε 2 συναντήσεις, διάρκειας 2 ωρών η κάθε μία.

Οι μαθητές, αναλύουν τα videogames από την οπτική του σχεδιαστή. Δημιουργούν το θεματικό σενάριο, με ήχο,  γραφικά, μηχανισμούς και  κανόνες του παιχνιδιού; Μαθαίνουν τη γλώσσα προγραμματισμού MakecodeArcade της Microsoft, που δίνει τη δυνατότητα να προγραμματίσουν το δικό τους παιχνίδι, με απλό και εύκολο τρόπο. Χρησιμοποιούν κανόνες φυσικής και βάζουν ταχύτητα και επιτάχυνση στο παιχνίδι, μαθαίνουν και χρησιμοποιούν συντεταγμένες στους άξονες Χ και Υ, διαπιστώνονας  την πραγματική χρησιμότητα των μαθηματικών. Χρησιμοποιούν μεταβλητές και φτιάχνουν καταμετρητές πόντων, χρονόμετρα και “ζωές” για να κάνουν το παιχνίδι τους ενδιαφέρον . Ξεκινουν με κάτι κλασικό για εισαγωγή, σαν το SpaceInvaders και καταλήγουν στο  platformergame περιπέτειας με πολλά επίπεδα και φυσικά θέμα το διάστημα!

Τα εργαστήρια NOESIS SpaceTechbyRobotixlab σχεδιάζονται από τον Μηχανικό Ρομποτικής, Αντώνη Κάνουρα και υλοποιούνται από την Robotixlab και τους εκπαιδευμένους εμψυχωτές/εκπαιδευτές της. Η Robotixlab με έδρα την Θεσσαλονίκη σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις με αντικείμενο την ρομποτική και την τεχνολογία για παιδιά από το 2008.

Ημερομηνίες διεξαγωγής

Σάββατο 4, 11/3/2023

Ώρα: 11.30-13.30

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για δηλώσεις συμμετοχής (μόνο ηλεκτρονικά)