Θεσσαλονίκη: Ο Ιβάν Σαββίδης βάζει ακόμη 28 εκατομμύρια στον ΠΑΟΚ

Το νέο μετοχικό κεφάλαιο του δικεφάλου θα είναι 116.140.633,40 ευρώ

Να γιγαντώσει τον ΠΑΟΚ θέλει ο Ιβάν Σαββίδης και συνεχίζει να βάζει χρήματα στην ΠΑΕ. Ειδικότερα, στη σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΠΑΟΚ αποφασίστηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 28 εκατ. ευρώ.

PAOK TV ΣΥΝΔΡΟΜΗ 2019-20 με 6,99€/μήνα!

Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Χρυσόστομος Γκαγκάτσης, ανέλαβε και στην σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση την ενημέρωση και τη διενέργεια όλης της διαδικασίας, ενώ παρόντες ήταν ο αντιπρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ και μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ, Δημοκράτης Παπαδόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ και εκπρόσωπος του Ιβάν Σαββίδη, Μαρία Γκοντσάρεβα, ο νομικός σύμβουλος Αχιλλέας Μαυρομάτης και ο φοροτεχνικός της ΠΑΕ Δημήτρης Πανοζάχος.

Κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης αποφασίστηκε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 28 εκατ. ευρώ. Η νέα αύξηση που αφορά τις ανάγκες της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ θα καλυφθεί βάσει νόμου σε δύο μήνες με τον Ιβάν Σαββίδη να έχει και πάλι τον πρώτο λόγο.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Μαυρομάτης: «Υπάρχει αναγκαιότητα για ΑΜΚ για να καλυφθούν τα έξοδα της φετινής σεζόν με καταβολή μετρητών και έκδοση νέων μετοχών. 28 εκατομμύρια θα κατατεθούν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Το νέο μετοχικό κεφάλαιο θα είναι 116.140.633,40 ευρώ. Οι μετοχές με την αύξηση θα είναι 387.135.430 ευρώ».

Με τη σειρά του, ο κ.Πανοζάχος προχώρησε σε διευκρινίσεις, σημειώνοντας πως: «Η αύξηση είναι 28 εκατομμύρια! Στο κεφάλαιο θα πάνε 300.000 ευρώ και στο αποθεματικό 27 εκατομμύρια 700 χιλιάδες ευρώ!».

Γκαγκάτσης: «Υπό έλεγχο το θέμα του FFP»

Εκτός από το θέμα της νέας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά τη διάρκεια της σημερινής έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΠΑΕ υπήρξαν σημαντικά θέματα στα οποία τοποθετήθηκε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Χρυσόστομος Γκαγκάτσης.

«Ήταν αποτυχία που δεν περάσαμε στην Ευρώπη και έχει αντίκτυπο στο FFP, καθώς τα τρία τελευταία χρόνια έχουμε δύο αποκλεισμούς από τους ομίλους. Το θέμα του FFP είναι υπό έλεγχο και προσπαθούμε να το λύσουμε για να μην υπάρχει πρόβλημα στο μέλλον» υποστήριξε ο κ. Γκαγκάτσης.

«Η ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο, συνεχίζει από την περσινή χρονιά, τρέχει ένα αήττητο σερί 43 αγώνων και μακάρι να σπάσουμε το ρεκόρ των 58 αήττητων αγώνων», συμπλήρωσε.

Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μετά από ερώτηση μετόχου, αναφέρθηκε στο θέμα του Μελιόπουλου λέγοντας ότι “δεν ήταν η καλύτερη δυνατή εξέλιξη, μέσα από τις τοποθετήσεις του ο ποδοσφαιριστής δεν ρίχνει κάποια ευθύνη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και έδειξε ότι το σκεφτόταν να σταματήσει το ποδόσφαιρο εδώ και ένα χρόνο. Το συμβόλαιο του είναι σε ισχύ και αν θελήσει να επιστρέψει η πόρτα είναι ανοικτή για αυτόν, αν και δεν νομίζω ότι είναι μέσα στις προσωπικές βλέψεις του”.

Για το νέο γήπεδο ο κ. Γκαγκάτσης υποστήριξε ότι το γήπεδο θα ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος θα βάλει εξ ολοκλήρου τα χρήματα για την κατασκευή του και η χρήση του θα ανήκει για όσα χρόνια αποφασίσει ο ίδιος μαζί με τον ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Η κυριότητα του γηπέδου θα παραμένει στον σύλλογο.

Μετά από σχετική ερώτηση μικρομετόχου της ΠΑΕ, ο κ. Γκαγκάτσης αναφέρθηκε και στην αποχώρηση του Ραζβάν Λουτσέσκου αποκαλύπτοντας ότι ο ΠΑΟΚ πλήρωσε 2,5 εκατομμύρια ευρώ για να πάρει από την Μπράγκα τον Αμπέλ Φερέιρα.

«Αναγνωρίζουμε την τεράστια προσφορά του Ραζβάν Λουτσέσκου, βάσει αποτελεσμάτων είναι ο πιο πετυχημένος προπονητής στην ιστορία του συλλόγου, αλλά είναι παρελθόν για τον ΠΑΟΚ και πλέον υπάρχει ένας καινούργιος προπονητής. Αντιδράσαμε γρήγορα στο σοκ της αποχώρησης του Ρουμάνου τεχνικού και αγοράσαμε με περισσότερα χρήματα την Μπράγκα για να πάρουμε τον Άμπελ Φερέιρα. Πήραμε δύο εκατομμύρια ευρώ από την Αλ Χιλάλ και δώσαμε 2,5 εκατομμύρια ευρώ στην Μπράγκα».

Τέλος σύμφωνα με τον ορκωτό λογιστή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Δημήτρη Πανοζάχο, τα χρήματα που θα έχει βάλει ο Ιβάν Σαββίδης στο ταμείο της ΠΑΕ από το 2012 μέχρι σήμερα μαζί με τη νέα αύξηση και το ομολογιακό δάνειο των 9,9 εκατομμυρίων ευρώ, θα ανέρχεται πλέον στα 144.229.878 ευρώ!