Θεσσαλονίκη: Τέλος στην ακτοπλοϊκή σύνδεση με τις Σποράδες;

Ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, κ. Σπύρος Πέγκας, αποκάλυψε σήμερα από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου πως η καλοκαιρινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με τις Σποράδες βρίσκεται επί της ουσίας «στον αέρα» για το 2018.

Όπως είπε ο κ. Πέγκας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για τον απολογισμό του 2016, «Το έτος 2016 ήταν το πρώτο για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες, μία σύνδεση που ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη. Αναφέρομαι ειδικά σε αυτή τη σύνδεση, καθότι όπως μαθαίνουμε η νέα εταιρεία δεν επιθυμεί να βάλει το καράβι για φέτος. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το παλέψουμε, ώστε να καταφέρουμε να λειτουργήσει κανονικά η σύνδεση».

Υπενθυμίζεται πως την σύνδεση Θεσσαλονίκη – Σποράδες εξυπηρετεί από το 2016 η εταιρεία Hellenic Seaways, η οποία προ ολίγων μηνών πέρασε εξ ολοκλήρου στην «Attica Group». Η «Attica Group» εξαγόρασε το ποσοστό (48,53%) που κατείχαν στο μετοχικό κεφάλαιο της HSW οι «Μινωικές Γραμμές» (θυγατρική εταιρεία του Ιταλικού Ομίλου Γκριμάλντι), ενώ προγενέστερα είχα αποκτήσει το 50,3% που κατείχαν Τράπεζα Πειραιώς και μικρομέτοχοι.

Τ.Θ.

error: Content is protected !!