Θεσσαλονίκη: Υποδέχτηκαν την εικόνα της Παναγίας της «Γεροντίσσης» από το Άγιο Όρος

Η υποδοχή της εικόνας της Παναγίας της «Γεροντίσσης» από τη Μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας έξω από το Διοικητήριο, παρουσία  εκπροσώπων των τοπικών εκκλησιαστικών, πολιτικών και αυτοδιοικητικών αρχών.

Στην υποδοχή παρέστησαν ο  υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θρακης), βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και της αντιπολίτευσης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιεράρχες.

Η τελετή προϋπάντησης της εικόνας ανοίγει τις εκδηλώσεις εορτασμού του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου, οι οποίες

Έξω από το Διοικητήριο εψάλη δέηση και έγινε λιτάνευση της εικόνας που ολοκληρώθηκε με την άφιξη της στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου τελέστηκε η επίσημη δοξολογία, ο εσπερινός, καθώς και η παράκληση προς την Παναγία της Γερόντισσας, ενώ θα ακολουθήσει αγρυπνία.

Η εικόνα της Θεοτόκου θα παραμείνει για προσκύνηση στον ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου θα διαρκέσουν μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ