Τη βάφτισαν Brexit λόγω της συμπεριφοράς της

Αντικείμενο πολιτικής σάτιρας έχουν γίνει οι Βρετανοί στον απόηχο του Brexit, καθώς δεν μπορούν να αποφασίσουν πότε και πώς θα φύγουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Γαλλίδα υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ναταλί Λουαζό ονόμασε τη γάτα της Brexit. Και έχει πολύ καλό λόγο. Το κατοικίδιό της είναι αναποφάσιστο για την έξοδό του από το σπίτι.

«Κάθε πρωί με ξυπνά νιαουρίζοντας επίμονα επειδή θέλει να βγει έξω. Όμως, όταν ανοίγω την πόρτα, στέκεται στη μέση, αναποφάσιστη και με κοιτάζει με κακία όταν τη βγάζω έξω» εξήγησε η Λουαζό στην εφημερίδα Journal du Dimanche.

«Νομίζω ότι πρέπει να έχουμε αίσθηση του χιούμορ για να αντιμετωπίσουμε το Brexit αυτήν τη στιγμή, όχι μόνο εγώ αλλά και οι συμπατριώτες μου. Οι επιχειρήσεις και οι πολίτες περιμένουν μέσα στην αβεβαιότητα. Είναι καιρός να μάθουν πού πηγαίνουμε» εξήγησε η γαλλίδα υπουργός.

Όταν ρωτήθηκε αν η Γαλλία είναι πρόθυμη να συμφωνήσει σε παράταση του άρθρου 50, η Λουαζό τόνισε ότι «πρέπει να υπάρχει κάτι καινούριο… πώς θα βγούμε από αυτό το αδιέξοδο. Αυτό είναι το ερώτημα για τις βρετανικές Αρχές».

in.gr