Τηλεδιάσκεψη Βουλευτή Χαλκιδικής Απόστολου Πάνα με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) Γιώργο Χότζογλου

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό / Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) Γιώργο Χότζογλου, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στον κλάδο των εργαζομένων στον τουρισμό / επισιτισμό της χώρας αλλά και ιδιαιτέρα του Ν.Χαλκιδικής, έτσι, όπως έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον κ.Χότζογλου μένουν εκτός ρυθμίσεων και επιδόματος πάνω από 25.000 εργαζόμενοι, που το επίδομα ανεργίας έληξε τον Δεκέμβριο του 2019 αλλά και αυτοί που λήγει τον Απρίλιο του 2020. Επίσης, εργαζόμενοι που δεν είχαν συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων και ως εκ τούτου έλαβαν μόνο το ειδικό εποχικό επίδομα και επιπλέον εργαζόμενοι με συμβάσεις μιας ημέρας και όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης του κλάδου. Παράλληλα, στις 31/3/2020 λήγει η κλαδική σύμβαση για χιλιάδες εργαζόμενους στα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Ο κ. Πάνας εξέφρασε μεγάλη αγωνία για τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν, ιδίως στη  Χαλκιδική και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους, που τον μισό χρόνο είναι άνεργοι και τη θερινή σεζόν περιμένουν να δουλέψουν. Παράλληλα ενημέρωσε τον κ. Χότζογλου, ότι για το ζήτημα αυτό, έχει κινηθεί κοινοβουλευτικά με Ερώτηση στη Βουλή, ενώ το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει στην Κυβέρνηση δέσμη προτάσεων, που αφορούν μεταξύ άλλων τις μειώσεις φόρων στην εστίαση και διαμονή, την επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών και τη δίμηνη παράταση του επιδόματος ανεργίας για τον κλάδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Ο κ. Πάνας δήλωσε : « Ο κρίσιμος για την οικονομία κλάδος του τουρισμού-επισιτισμού υφίσταται μεγάλο πλήγμα λόγω της πανδημίας και ιδιαίτερα η Χαλκιδική. Η κατάσταση επιδεινώνεται καθώς ακόμα δεν είναι ορατό το χρονικό σημείο επανέναρξης της τουριστικής δραστηριότητας και η δυναμική που θα έχει. Η Κυβέρνηση πρέπει να μεριμνήσει άμεσα, ώστε να περιληφθούν στο σύνολο των ευνοϊκών ρυθμίσεων όλοι οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τον τουρισμό, ανεξαρτήτως προϋποθέσεων, να καλύψει το σύνολο του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων και να δοθεί τουλάχιστον 3μηνη παράταση στην μετενέργεια των όρων εργασίας για τους εργαζόμενους στα ενοικιαζόμενα δωμάτια».