Times: Ο Πούτιν έστειλε 400 μισθοφόρους στο Κίεβο για να σκοτώσουν τον Ζελένσκι

Ρώσοι μισθοφόροι επιχειρούν στον Κίεβο, με εντολή από το Κρεμλίνο να δολοφονήσουν τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι, μεταδίδουν οι Times του Λονδίνου

Περισσότεροι από 400 Ρώσοι μισθοφόροι έφτασαν αεροπορικώς στο Κίεβο από την Αφρική, για να δολοφονήσουν τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως αναφέρουν οι Times.

Μια ιδιωτική πολιτοφυλακή -γνωστή ως Wagner Group- φέρεται να έχει εντολές από τον Βλαντιμίρ Πούτιν να εξοντώσει τον Ζελένσκι -και άλλα 23 κυβερνητικά στελέχη- για να επιτρέψει στη Μόσχα να καταλάβει τη γείτονα χώρα.

Σύμφωνα με τους Times, η πολιτοφυλακή, η οποία διοικείται από τον ολιγάρχη Yevgeny Prigozhin -στενό σύμμαχο του Ρώσου προέδρου, ο οποίος συχνά αποκαλείται και “σεφ του Πούτιν”- μετέφερε μισθοφόρους από την Αφρική πριν από πέντε εβδομάδες για την αποστολή αυτή, με αντάλλαγμα μια τεράστια αμοιβή.

Οι άρτια εκπαιδευμένοι μισθοφόροι λέγεται ότι περιμένουν το πράσινο φως από το Κρεμλίνο για να επιτεθούν, με τη λίστα των στόχων τους να περιλαμβάνει τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας, ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο, τον δήμαρχο του Κιέβου και τον αδελφό του.

Ωστόσο, τα σχέδια ναυάγησαν αφού έφτασαν στα ανώτερα κλιμάκια της ουκρανικής κυβέρνησης το πρωί του Σαββάτου.

Αυτό ώθησε το Κίεβο να κηρύξει 36ωρη “σκληρή” απαγόρευση κυκλοφορίας, διατάσσοντας τους πάντες να μείνουν στα σπίτια τους, ώστε οι στρατιώτες να περιπολούν τους δρόμους για Ρώσους σαμποτέρ. Οι πολίτες προειδοποιήθηκαν ότι κινδυνεύουν να “εκκαθαριστούν” αν εντοπιστούν έξω κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας, καθώς μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι εχθροί.

Μια πηγή με γνώση των δραστηριοτήτων του Wagner Group δήλωσε στους Times ότι 2.000 έως 4.000 μισθοφόροι είχαν πράγματι φτάσει στην Ουκρανία τον Ιανουάριο, αλλά για διαφορετικές αποστολές. Ορισμένοι στάλθηκαν στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ στα ανατολικά της χώρας, ενώ οι 400 που είχαν αναλάβει να εξουδετερώσουν τον Ζελένσκι, έφτασαν στο Κίεβο από τη Λευκορωσία.

Η ομάδα λέγεται ότι παρακολουθεί τον Ζελέσνσκι και τους συνεργάτες του μέσω των κινητών τους τηλεφώνων, ισχυριζόμενη ότι γνωρίζει πού βρίσκονται ανά πάσα στιγμή.

Μια άλλη πηγή υποστήριξε ότι οι πληρωμένοι δολοφόνοι έχουν ενημερωθεί να περιμένουν καθώς ο Πούτιν διεξάγει ειρηνευτικές συνομιλίες με τον Ζελένσκι αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, φέρεται να έχουν ενημερωθεί ότι ο Ρώσος ηγέτης δεν επιθυμεί να καταλήξει σε συμφωνία.

Η ομάδα μισθοφόρων έχει διεξάγει μυστικές επιχειρήσεις σε όλη την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, μεταξύ άλλων στη Συρία, και πιο πρόσφατα βρέθηκε στο έδαφος της Ουκρανίας για να καθοδηγήσει τα ρωσικά τανκς στην πρωτεύουσα της χώρας.

Είναι πολύ αποτελεσματικοί επειδή είναι δύσκολο να εντοπιστούν“, δήλωσε στους Times ο στρατηγός σερ Ρίτσαρντ Μπάρονς, πρώην διοικητής της Διοίκησης Κοινών Δυνάμεων.

“Μπορούν να εμφανιστούν ξαφνικά, να κάνουν πολύ βίαια πράγματα και στη συνέχεια να εξαφανιστούν ξανά, χωρίς να είναι προφανές ποιος ήταν υπεύθυνος“. Πηγές δήλωσαν στους Times ότι η πολιτοφυλακή ενημερώθηκε για τα σχέδια του Πούτιν σχετικά με την Ουκρανία τον Δεκέμβριο, πολύ πριν ενημερωθεί ο ρωσικός στρατός.