Την ενσωμάτωση της διαστημικής τεχνολογίας στο Δημόσιο θέλει ο Ν.Παππάς

Η Ελλάδα παύει να είναι ουραγός συμμετέχει στον διάλογο για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων στον χώρο του Διαστήματος, τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς σε ημερίδα που διοργάνωσε το Αστεροσκοπείο Αθηνώ, με τίτλο «Περιβάλλον, διάστημα, φυσικές καταστροφές – Καινοτόμες υπηρεσίες εντοπισμού, παρακολούθησης, καταγραφής, πρόγνωσης και εκτίμησης κινδύνου»

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε τη σημασία της ενσωμάτωσης της διαστημικής τεχνολογίας στο Δημόσιο, τον ιδιωτικό τομέα αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών.

«Πρέπει να κοιτάμε προς το μέλλον και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες της χώρας», σχολίασε ο Νίκος Παππάς, διαβεβαιώνοντας πως «οι άνθρωποι και η τεχνογνωσία υπάρχουν».

Ενδεικτικά αναφέρθηκε στη γεωργία ακριβείας στην περιοχή της Βέροιας, όπου αξιοποιείται το ευρωπαϊκό σύστημα «Κοπέρνικος», χάρη στο οποίο για 200.000 στρέμματα καλλιεργειών οι αγρότες λαμβάνουν εξειδικευμένες συμβουλές μέσω δορυφόρων, έχοντας καταφέρει να εξοικονομούν 30%-40% όσον αφορά το κόστος τους ανάλογα με την καλλιέργεια.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Αστεροσκοπείου Αθηνών Μανώλης Πλειώνης «στάθηκε» στην αποσπασματικότητα της αξιοποίησης των υπηρεσιών του Αστεροσκοπείου από τη δημόσια διοίκηση.

Τέλος ανακοινώθηκε η ίδρυση παρατηρητηρίου κλιματικής αλλαγής και κέντρου γεωεπιστημών στα Αντικύθηρα (όπου διαμένουν μόνιμα μόλις 20 άνθρωποι) για την συνεχή παρακολούθηση των κλιματικών μεταβολών στη Μεσόγειο.

error: Content is protected !!