Το 2017 ανάμεσα στις 3 πιο θερμές χρονιές από το 1880

Το 2017 ήταν μια χρονιά με πολλά σημαντικά γεγονότα, πολλά από τα οποία τα θυμόμαστε όχι και με τόσο καλό τρόπο. Στα δυσάρεστα έρχεται να προστεθεί ότι η χρονιά που μας πέρασε, ήταν ανάμεσα στην κορυφαία τριάδα των πιο θερμών χρόνων που έχουμε βιώσει, από το 1880 και έπειτα, όταν άρχισε η επίσημη καταγραφή και τήρηση αρχείων.

Τόσο η NASA όσο και η Εθνική Διοίκηση Ατμόσφαιρας και Ωκεανών (NOAA) επιβεβαίωσαν το συγκεκριμένο εύρημα σε ξεχωριστές αναφορές, με διαφορετικές μεθόδους και αποτέλεσμα: η NOAA θεωρεί ότι το 2017 ήταν η τρίτη πιο θερμή χρονιά, ενώ η NASA το βάζει στη δεύτερη θέση. Όπως και να έχει πάντως, η διάκριση αυτή δεν μπορεί να ιδωθεί θετικά.

Η NASA και η NOAA συμφώνησαν στο ότι το 2016 ήταν η πιο θερμή χρονιά που έχουμε βιώσει.

Στα υπόλοιπα συμπεράσματά τους, οι οργανισμοί προειδοποιούν ότι υπάρχει μια συνεχής άνοδος των παγκόσμιων θερμοκρασιών χρόνο με το χρόνο. Η μέση θερμοκρασία της επιφανείας της γης έχει αυξηθεί κατά περίπου 2 βαθμούς Κελσίου τα τελευταία χρόνια, μια αλλαγή που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα και άλλων εκπομπών στην ατμόσφαιρα.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε μια αναπαράσταση ενός αιώνα θερμοκρασιών όπως έχει καταγραφεί από τη NASA:

perierga.gr