«Το 2018 η χώρα θα έχει 32 εκατ. αφίξεις» τόνισε ο γγ Τουριστικής Πολιτικής

Τουρίστες έξω από τον αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπιείου, στο κέντρο της Αθήνας, Κυριακή 10 Ιουνίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Στις σημαντικές επιτυχίες του ελληνικού τουρισμού τα τελευταία χρόνια αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του υπουργείου Τουρισμού Γιώργος Τζιάλλας, κατά την εισήγησή του στο ετήσιο συνέδριο του Economist, χαιρετίζοντας το συνέδριο και εκ μέρους της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά.

Τόνισε ότι ο τουρισμός είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση και ότι έχει υλοποιηθεί ευρύ μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα στον τομέα.

«Πετύχαμε άλμα, με τη βοήθεια του ιδιωτικού τομέα» τόνισε.

«Το 2018 η χώρα θα έχει 32 εκατομμύρια αφίξεις και ο στόχος είναι το νούμερο αυτό να αυξηθεί κι άλλο, καθώς επίσης να υπάρχει τουρισμός 365 ημέρες τον χρόνο και για όλους τους προορισμούς της χώρας» πρόσθεσε.

Ο κ. Τζιάλλας αναφέρθηκε στη σημασία των συνεργειών με τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, όπως και στις στρατηγικές συμφωνίες που έχουν γίνει με ξένους φορείς και διοργανωτές ταξιδιών.

«Τον Απρίλιο σημειώθηκε ρεκόρ 17 ετών στη δημιουργία θέσεων εργασίας, και οι ογδόντα από τις εκατό χιλιάδες θέσεις που δημιουργήθηκαν, ήταν στον τουρισμό» είπε χαρακτηριστικά.

Έμφαση έδωσε, επίσης, στη σημασία του θεματικού τουρισμού, στην προσέλκυση επενδύσεων, στην ανάπτυξη ενός δημόσιου συστήματος τουριστικής εκπαίδευσης, καθώς και στη στήριξη των ιδιωτικών επιχειρήσεων του τομέα μέσω του ΕΣΠΑ.

Τέλος, εξήρε τη συμβολή του ΕΟΤ στην προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος