Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του

•              Διοργάνωση 3ου κύκλου e – σεμιναρίων για τις επιχειρήσεις

           Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στα πλαίσια της προσπάθειας συνεχούς κατάρτισης και εκπαίδευσης των μελών του, εναρμονισμένο πλήρως με τη νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει η πανδημία του COVID-19, διοργανώνει ΔΩΡΕΑΝ, τον 3ο Κύκλο διαδικτυακών εκπαιδευτικών σεμιναρίων _ online conference,  με την καταξιωμένη εταιρία Συμβούλων Επιχειρήσεων Alpha Plan Consultants με πολυετή εμπειρία στον χώρο της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και  της επαγγελματικής εκπαίδευσης .

Τα e – σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν είναι :

            «Νομοθετικές & κανονιστικές υποχρεώσεις»,

     την  Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 και ώρες 18:00 – 21:00

Εισηγήτρια: Ράσση Κωνσταντίνα

            «Οργάνωση & Διοίκηση Πωλήσεων»,

     την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 και ώρες 18:00 – 21:00

Εισηγητής: Αλεξιάδης Κλεόβουλος

            «Εξυπηρέτηση Πελατών»,

     την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 και ώρες  18:00 – 21:00

     Εισηγητής: Μπουζούδης Αλέξανδρος

            «Οργάνωση e – shop»,

     την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 και ώρες  18:00 – 21:00

Εισηγητής: Θεοδωράκης Ιωάννης

 Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα διαδικτυακά σεμινάρια δωρεάν μέσω της εφαρμογής της πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης, zoom.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν το e-mail τους, στο οποίο θα τους αποσταλεί ο σχετικός σύνδεσμος για την παρακολούθησή του (link) μέσω του οποίου θα λάβουν μέρος, μέχρι και ώρα 18.00 της προηγούμενης ημέρας πριν τη διοργάνωση του σχετικού σεμιναρίου  .

Για τη συμμετοχή σας στα σεμινάρια, παρακαλούμε να μεταβείτε στον παρακάτω σύνδεσμο : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfNDEPnxwgxk7_DMKeUVDzmOPGmg1TBT9XhYwDDOL8kAwYdbQ/viewform

Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των σεμιναρίων θα δοθούν στους συμμετέχοντες ηλεκτρονικές βεβαιώσεις συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 & 2371024300, e-mail: [email protected], υπεύθυνος κος Μήντος Δημήτριος.

•              Τα νέα μέτρα που ισχύουν στην επικράτεια από Δευτέρα 04 έως Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 4577/Β/03-10-2021)  η απόφαση Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 60400 με τίτλο «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 06:00.». Σύμφωνα με την νέα απόφαση,  διαγνωστικό έλεγχο μία φορά την εβδομάδα, με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού (rapid test)., θα πρέπει να πραγματοποιούν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Αυτά τα τεστ θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζόμενου. Ειδικώς για τους εργαζόμενους στην εστίαση , στις τουριστικές επιχειρήσεις, στις μεταφορές,  στις τηλεοπτικές , κινηματογραφικές θεατρικές , μουσικές και χορευτικές παραγωγές, όπως και για τους εκπαιδευτικούς και πανεπιστημιακούς, ο διαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο (2) φορές την εβδομάδα. Επιπλέον σε αρκετές δραστηριότητες θα έχουν πρόσβαση αποκλειστικά οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες, ενώ σε όσες επιτρέπεται η είσοδος σε ανεμβολίαστους, αυτό θα συμβαίνει μόνο με την προϋπόθεση της επίδειξης αρνητικού rapid test ή PCR 48 ωρών. Με rapid test εντός 48 ωρών θα μπορεί ο ανήλικος από 12 έως 17 ετών να εισέρχεται σε κλειστούς χώρους εστίασης , ψυχαγωγίας και διασκέδασης, ενώ οι ανήλικοι από 4 έως 11 ετών για να εισέλθουν στους προαναφερόμενους χώρους θα πρέπει να προσκομίζουν δήλωση αυτοδιαγνωστικού (self test) που έχει διενεργηθεί σε διάστημα 24 ωρών. Για τα καταστήματα τροφίμων και για το λιανεμπόριο επιτρέπεται τηρούμενης της αναλογίας η είσοδος ενός (1) ατόμου για κάθε 9 τμ στον κύριο χώρο του καταστήματος . Αναλυτικότερα στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στο link https://www.epichal.gr/xalkidikiimages/FEK4577V_03_F29471.10.2021EKTAKTAMETRASTINEPIKRATEIAAPO04EOS11.10.2021-2-1.pdf

Επιπλέον για την Περιφερειακή ενότητα της Χαλκιδικής προς αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID – 19, ισχύουν από 01 έως 08 Οκτωβρίου, τα έκτακτα μέτρα με τις ειδικές διατάξεις, όπως προσδιορίζονται στο ΦΕΚ 4508Β_30.09.2021 (Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 59914) , όπως : (α) Οι επιχειρήσεις είναι κλειστές από ώρα 01.00 έως 06.00, (β) Απαγορεύεται η κυκλοφορία από 01.00 έως 06.00, (γ) Απαγόρευση μουσικής σε κέντρα διασκέδασης & εστίασης (δ) Επιτρέπεται η μετακίνηση μετά τις 01.00 ΜΟΝΟ σε εργαζόμενους και για θέματα υγείας.

Ενημερώνουμε ότι τα σήματα για τους ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ λειτουργίας στην ψυχαγωγία, που αφορά αποκλειστικά και μόνο την είσοδο στους εμβολιασμένους και για το 85% της χωρητικότητας, εκδίδονται στο link: https://covidfree.gov.gr.

•              Κατάσταση Ιατρών & Μικροβιολογικών Εργαστηρίων στη Χαλκιδική που θα διενεργούν Rapid test SARS-CoV-2

Μας έχει αποσταλεί  από τον Ιατρικό Σύλλογο Χαλκιδικής και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, κατάσταση με τους Ιατρούς και τα Μικροβιολογικά εργαστήρια του νομού μας όπου διενεργούν διαγνωστικό έλεγχο με Rapid test για SARS – CoV 2 . Την κατάσταση θα την βρείτε στο  Link : https://www.epichal.gr/xalkidikiimages/LISTAIATRONMIKROVIOLOGIKONERGASTIRIONPOUDIENERGOUNRAPIDTESTSTICHALKIDIKI17_F19191.09.2021.pdf

•              Πρόστιμο σε εργαζομένους που προσέρχονται στο χώρο εργασίας χωρίς να έχουν δηλώσει το αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου

Δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ νέες αποφάσεις με τις οποίες τροποποιούνται οι  αποφάσεις για τη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, με την απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ.48485/30.7.2021 (ΦΕΚ Β 3493/31.7.2021)  τροποποιείται  η παράγραφος 4 του άρθρου 6 της απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.32209/24.5.2021 και προβλέπεται ότι το ΣΕΠΕ μπορεί να επιβάλει πρόστιμο 300 ευρώ σε εργαζόμενους οι οποίοι προσέρχονται στον χώρο εργασίας χωρίς να έχουν προβεί σε δήλωση του αποτελέσματος του διαγνωστικού ελέγχου ή επίσης προσέρχονται στο χώρο εργασίας τους ενώ έχουν δηλώσει θετικό αποτέλεσμα.

•              Νέα Δράση «Ενίσχυση ανέργων για αυτοαπασχόληση και ίδρυση νέων επιχειρήσεων που θα  δραστηριοποιηθούν στους τομείς προτεραιότητας της RIS3 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας»

Η Δράση «Ενίσχυση ανέργων για αυτοαπασχόληση και ίδρυση νέων επιχειρήσεων που θα  δραστηριοποιηθούν στους τομείς προτεραιότητας της RIS3 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΕΠ) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 8: «Προώθηση της βιώσιμης απασχόλησης υψηλής ποιότητας και υποστήριξη της κινητικότητας των εργαζομένων».

Σκοπός της δράσης είναι η υποστήριξη επιχειρηματικών ιδεών για αυτοαπασχόληση και ίδρυση πολύ μικρών επιχειρήσεων στις περιοχές Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικής Μακεδονίας. Η υποστήριξη της αυτοαπασχόλησης και της επιχειρηματικότητας θα αφορά αποκλειστικά τους τομείς προτεραιότητας της RIS3 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας:

•              Αγροδιατροφικός Τομέας

•              Τουρισμός

•              Υλικά και Κατασκευές

•              Ένδυση – Κλωστοϋφαντουργία

•              Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών

•              Τεχνολογίες Ενέργειας

•              Τεχνολογίες Περιβάλλοντος

•              Μεταφορές και εφοδιαστική αλυσίδα

Ο Συνολικός Προϋπολογισμός της Δημόσιας Δαπάνης ανέρχεται σε 2.960.000,00€. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνεργοι που  επιθυμούν να συστήσουν πολύ μικρές επιχειρήσεις που θα δραστηριοποιηθούν στους παραγωγικούς τομείς προτεραιότητας της RIS3 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (π.χ. άνεργοι, πρώην ελεύθεροι επαγγελματίες και πρώην ιδιοκτήτες πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων σε παραγωγικούς τομείς της RIS3 για την ΠΚΜ, άνεργοι νέοι επιστήμονες με ειδικότητες που σχετίζονται με τους παραγωγικούς τομείς της RIS3 για την ΠΚΜ) με  αντικείμενα συναφή με τους επιλέξιμους τομείς δραστηριότητας που ορίζονται στην Αναλυτική Πρόσκληση της Δράσης.

Στο πλαίσιο της Δράσης ενισχύονται-επιχορηγούνται σε ποσοστό 100%, επιχειρηματικά σχέδια κατ’ αποκοπή επιχορηγούμενου ποσού ύψους 14.800 €.

Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., αυστηρά υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην παρούσα Πρόσκληση. Ως επιλέξιμες δαπάνες ενδεικτικά, είναι:

1.            ενοίκια επαγγελματικού χώρου,

2.            δαπάνες ενέργειας, σταθερής και κινητής επαγγελματικής τηλεφωνίας, ύδρευσης, θέρμανσης, κλπ,

3.            δαπάνες για αμοιβές τρίτων (νομική, συμβουλευτική, λογιστική υποστήριξη, κλπ.),

4.            δαπάνες προβολής και δικτύωσης (σχεδιασμός και εκτύπωση διαφημιστικών εντύπων, αφισών, διαφημιστικές καταχωρήσεις, έξοδα συμμετοχής σε επαγγελματικές εκθέσεις, εταιρική ιστοσελίδα, κλπ.),

5.            δαπάνες προμήθειας αναλώσιμων υλικών,

6.            αποσβέσεις παγίου εξοπλισμού (ενσώματου και άυλου),

7.            ασφαλιστικές εισφορές δικαιούχου,

8.            μισθολογικό κόστος προσωπικού της επιχείρησης.

Η χρηματοδότηση των εγκεκριμένων επιχειρηματικών σχεδίων θα είναι διάρκειας δώδεκα (12) μηνών από την ημερομηνία έναρξης εργασιών της δικαιούχου επιχείρησης στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. ή από την ημερομηνία έναρξης της επιλεξιμότητας δαπανών για τις επιχειρήσεις που η ημερομηνία έναρξης της επιλεξιμότητας ορίζεται διαφορετική από αυτή της έναρξης εργασιών.

Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται από τους υποψήφιους Δυνητικούς Δικαιούχους υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) (www.ependyseis.gr/mis).

Υποβολή αιτήσεων

Ημερομηνία Έναρξης : 6-9-2021 και ώρα 13:00

Ημερομηνία Λήξης υποβολής 15-11-2021 και ώρα 15:00

Όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τη δράση στο Link :

https://kepa-anem.gr/%CE%B5%CE%BD%CE%AF%CF%83%CF%87%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CF%81%CE%B3%CF%89%CE%BD/

•              3η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στη Δράση «Επιχορήγηση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων Γυμναστηρίων, Παιδότοπων» έως την 12η Οκτωβρίου 2021

Δημοσιεύθηκε η τρίτη (3η) τροποποίηση της Πρόσκλησης της Δράσης «Επιχορήγηση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων Γυμναστηρίων, Παιδότοπων» του ΕΠΑνΕΚ, σχετικά με την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης έως την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 17:00 αντί για την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 15:00.

Παράλληλα προστίθενται οι επιλέξιμοι ΚΑ∆:

93.29.11.06  Υπηρεσίες πάρκου αναψυχής

93.29.19.00  Διάφορες ψυχαγωγικές υπηρεσίες π.δ.κ.α.

Η Δράση αφορά στην ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης, επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών γυμναστηρίων και παιδότοπων, οι οποίες επλήγησαν από την πανδημία της νόσου COVID-19, καθώς η λειτουργία τους έχει ανασταλεί καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των γενικών περιοριστικών μέτρων στη χώρα. Στόχος της Δράσης είναι να καλύψει με τη μορφή ενίσχυσης μελλοντικών λειτουργικών δαπανών (στις οποίες περιλαμβάνεται το κόστος απασχόλησης, αλλά και οι αποσβέσεις παγίου εξοπλισμού) μέρος της απαιτούμενης ρευστότητας για την εκ νέου εκκίνηση των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων, καθώς και να δώσει ένα κίνητρο για τη διατήρηση των ενισχυόμενων δραστηριοτήτων στο εγγύς μέλλον, στηρίζοντας έτσι εμμέσως και τη διατήρηση θέσεων εργασίας.

Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους. Δείτε την 3η τροποποίηση της πρόσκλησης στο link : http://epan2.antagonistikotita.gr/uploads/3h_trop_proskl_gym-paidotopoi.pdf

•              ΕΣΠΑ: Παράταση υποβολής αιτήσεων για Δράσεις στην εστίαση

Δημοσιεύθηκε η τέταρτη (4η) τροποποίηση της πρόσκλησης της δράσης «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για Προμήθεια Πρώτων Υλών – Επανεκκίνηση Εστίασης», σύμφωνα με την οποία επιχειρήσεις των οποίων η αίτηση χρηματοδότησης που υποβλήθηκε έως την καταληκτική ημερομηνία και ώρα της δράσης, 30 Ιουλίου 2021 και ώρα 15:00 απορρίπτεται, έχουν τη δυνατότητα μετά την έκδοση της σχετικής απορριπτικής απόφασης να υποβάλουν επόμενη αίτηση χρηματοδότησης. Η αίτηση αυτή μπορεί να υποβληθεί μέχρι και την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 17:00. Το δικαίωμα νέας υποβολής παύει να υφίσταται σε περίπτωση που η επιχείρηση αυτή ενταχθεί στη δράση. Περισσότερες λεπτομέρειες για την 4η τροποποίηση στο link : http://epan2.antagonistikotita.gr/uploads/4h_trop_epanekkinhsh_estiashs.pdf

•              2η Τροποποίηση «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ»: Δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης χρηματοδότησης 

Δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης χρηματοδότησης έως 29 Οκτωβρίου 2021 δίνεται για τις επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει αίτηση και απορρίφθηκαν, στη δράση «Επανεκκίνηση Τουρισμού». Πιο συγκεκριμένα, δημοσιεύθηκε η δεύτερη τροποποίηση της πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων στη δράση «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης Πληττόμενων από την Πανδημία Τουριστικών Επιχειρήσεων Φιλοξενίας – ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ». Σύμφωνα με αυτή, οι επιχειρήσεις, των οποίων η αίτηση χρηματοδότησης που θα υποβληθεί έως την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 17:00 έχει απορριφθεί, δύνανται μετά την έκδοση της σχετικής απορριπτικής απόφασης να υποβάλουν νέα αίτηση χρηματοδότησης. Η αίτηση αυτή μπορεί να υποβληθεί μέχρι και την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 17:00.

•              Νέα Παράταση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα του ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014-2020 “Ενίσχυση Επιχειρήσεων Εστίασης  για την Προμήθεια Θερμαντικών Σωμάτων Εξωτερικού Χώρου”

Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννη Τσακίρη στις 22-4-2021 παρατείνεται εκ νέου η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης στη Δράση “Επιχορήγηση των Επιχειρήσεων Εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου” του ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014-2020. Νέα καταληκτική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η 31/12/2021.

•              Ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα ψηφιακής κατάρτισης στο υπολογιστικό νέφος σε συνεργασία ΟΑΕΔ – Amazon Web Services για 1.000 ανέργους

Στην υλοποίηση ενός νέου προγράμματος σύγχρονης διαδικτυακής κατάρτισης στις υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους (cloud services) για 1.000 ανέργους, προχωρούν ο ΟΑΕΔ και η Amazon Web Services (AWS), μέσω του επίσημου εκπαιδευτικού φορέα για την Ελλάδα OTE Academy (Amazon Web Services Training Partner). Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα «AWS Cloud Practitioner Essentials» ξεκίνησε τη Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 15:00 και θα λήξει την Κυριακή, 17 Οκτωβρίου και ώρα 23:59.

 Το πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα του Μνημονίου Συνεργασίας ΟΑΕΔ-AWS, με στόχο την ανάληψη κοινών δράσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας, με έμφαση στον τομέα ανάπτυξης δεξιοτήτων των ανέργων σε τεχνολογίες cloud services. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, ο ΟΑΕΔ διευρύνει το πεδίο συνεργασίας του με καινοτόμες εταιρείες τεχνολογίας για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού. Το πρόγραμμα, διάρκειας 8 εκπαιδευτικών ωρών, προσφέρεται δωρεάν από την AWS, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος κατάρτισης, ο κάθε ωφελούμενος άνεργος θα λαμβάνει βεβαίωση παρακολούθησης. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου www.gov.gr στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/psephiakes-dexiotetes/dorean-programma-katartises-aws-cloud-practitioner-essentials)

Η διαδρομή θα είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Ψηφιακές Δεξιότητες → Δωρεάν παροχή στο εξ αποστάσεως πρόγραμμα κατάρτισης AWSCloudPractitionerEssentials .Ο ΟΑΕΔ και η AWS θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για την περαιτέρω ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων στην αγορά εργασίας, μέσα από την υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης και εργαστηρίων. Η AWS διαθέτει την απαραίτητη εξειδίκευση, τις κατάλληλες υποδομές, την επιχειρησιακή οργάνωση και επαρκή εμπειρία για την επίτευξη αυτού του στόχου και ο ΟΑΕΔ επιδιώκει την εξωστρέφεια, τις συμπράξεις και την ψηφιακή μετάβαση, με σκοπό την αποτελεσματικότερη προώθηση της απασχόλησης και της ποιοτικής κατάρτισης σε δεξιότητες υψηλής ζήτησης και σε τομείς αιχμής.

•              ΕΣΠΑ: Πότε ανοίγουν οι πρώτες προσκλήσεις για τις ΜμΕ

Έως το τέλος της χρονιάς αναμένεται η έκδοση των πρώτων προσκλήσεων – προκηρύξεων, από το νέο ΕΣΠΑ, για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσα από ένα συνολικό “πακέτο” 3,9 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με ανάρτηση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη, στο twitter: “έως το τέλος της χρονιάς αναμένεται η έκδοση των πρώτων προσκλήσεων για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσα από ένα “πακέτο” 3,9 δισ. ευρώ. Στόχος είναι η μετατροπή των ελληνικών επιχειρήσεων σε εξωστρεφείς. H ανασύνταξή τους είναι σημαντική ως μοχλού ανάπτυξης της οικονομίας”.

•              Mydata: Από 01-10-2021 υποχρεωτική για επιχειρήσεις και επαγγελματίες

Από 1η Οκτωβρίου 2021, καθίσταται υποχρεωτική η διαβίβαση παραστατικών εσόδων για επιχειρήσεις (φυσικά και νομικά πρόσωπα) με διπλογραφικά βιβλία και τζίρο άνω των 50.000 ευρώ καθώς και για επιχειρήσεις (φυσικά και νομικά πρόσωπα) με απλογραφικά βιβλία με τζίρο άνω των 100.000 ευρώ στην ψηφιακή πλατφόρμα MyDATA (https://www.aade.gr/mydata)  . Ένα μήνα αργότερα από την 1η Νοεμβρίου η υποχρέωση αυτή επεκτείνεται και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις. Μέχρι σήμερα περισσότερες από 235.000 επιχειρήσεις συμμετέχουν στην ψηφιακή πλατφόρμα MyDATA στον ένα χρόνο πιλοτικής λειτουργίας.

•              Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα στο myaade -ρυθμίσεις οφειλών, για την ρύθμιση των χρεών της πανδημίας

Άνοιξε την Τετάρτη 29/9 η ηλεκτρονική πλατφόρμα στο myaade -ρυθμίσεις οφειλών (https://www.aade.gr/) , για την ρύθμιση των

χρεών της πανδημίας είτε σε 36 δόσεις άτοκα ή σε 72 δόσεις με επιτόκιο 2,5%. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή ως και τις 31

Δεκεμβρίου. Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν όσοι αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από την πανδημία και άφησαν απλήρωτες και

αρρύθμιστες οφειλές προς την Εφορία οι οποίες βεβαιώθηκαν από την 1η Μαρτίου 2020 έως την 31η Ιουλίου 2021. Η πρώτη δόση

θα πρέπει να πληρωθεί έως και τις 31 Ιανουαρίου του 2022. Η ρύθμιση αφορά 823.000 φορολογουμένους. Το ελάχιστο ποσό κάθε

μηνιαίας δόσης είναι 30 ευρώ για οφειλές μέχρι 1.000 ευρώ και 50 ευρώ για οφειλές άνω των 1.000 ευρώ.

•              ΥΠΟΙΚ: Παράταση υποβολής δικαιολογητικών έως 15.11.2021 για πάγιες δαπάνες και επιστρεπτέες προκαταβολές

Δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ νέες ΚΥΑ με τις οποίες δίνεται παράταση στην υποβολή των δικαιολογητικών στην πλατφόρμα mybusinesssupport έως 15.11.2021 για τους δικαιούχους του προγράμματος της επιδότησης παγίων δαπανών και τους δικαιούχους των επιστρεπτέων προκαταβολών, όπως και την υποβολή Ενιαίου Πιστοποιητικού Δικαστικής Φερεγγυότητας στην πλατφόρμα myBusinessSupport για την αποζημίωση ειδικού σκοπού μηνός Απριλίου 2021.

•              ΦΠΑ: Αυτές είναι οι μειώσεις που ενεργοποιούνται από 1η Οκτωβρίου – Τι αλλάζει στα τιμολόγια.

Μειωμένος από το 13% στο 6% θα είναι από την 1η Οκτωβρίου 2021 ο ΦΠΑ των ζωοτροφών για ζωική παραγωγή, προκειμένου όσο το δυνατόν να συγκρατηθεί το κόστος. Στο ίδιο πλαίσιο αντιμετώπισης του κύματος ακρίβειας που απειλεί την αγορά, από την 1η Οκτωβρίου επεκτείνεται η εφαρμογή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στις μεταφορές, τον καφέ και τα μη αλκοολούχα ποτά, στους κινηματογράφους και στο τουριστικό πακέτο. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που θα συνεχίσουν να φορολογούνται με ΦΠΑ 13% είτε τα αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ είτε τα παραγγείλουμε στην καφετέρια, είναι τα εξής:

•              Μεταλλικό νερό

•              Αναψυκτικό τύπου κόλα

•              Λεμονάδα-Λεμονίτα

•              Πορτοκαλάδα

•              Βυσσινάδα

•              Παγωμένο τσάι

•              Μπύρα χωρίς αλκοόλ (με μηδενική περιεκτικότητα)

•              Καφές, τσάι

•              Υποκατάστατο γάλακτος

•              Σοκολατούχο γάλα

•              Φρουτοχυμός

•              Νέκταρ χυμών

•              Τονωτικά παρασκευάσματα

•              Ισοτονικά παρασκευάσματα

•              Ενεργειακά ποτά

Επίσης 13% ΦΠΑ θα ισχύσει και στις εξής υπηρεσίες:

•              Εισιτήρια κινηματογράφων

•              Αεροπορικά εισιτήρια

•              Ακτοπλοϊκά εισιτήρια

•              Συγκοινωνίες (μεταφορές προσώπων)

Το μέτρο θα ισχύσει από την 1η Οκτωβρίου έως και τον Ιούνιο του 2022.

Από την 1η Οκτωβρίου σε μια ακόμα προσπάθεια να περιοριστεί το κύμα ακρίβειας στην αγορά, αλλά και να διευκολυνθούν εκείνες οι επιχειρήσεις που έχουν δεχτεί σφοδρό πλήγμα από τον κορονοϊό καθώς έμειναν επί μακρόν και κατεβασμένα ρολά, υιοθετείται νέος μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ. Αυτός αφορά σε υπηρεσίες που παρέχουν τα γυμναστήρια καθώς και οι σχολές χορού με τον συντελεστή να περιορίζεται από 24% σε 13%. Το μέτρο θα ισχύσει από 1η Οκτωβρίου 2021 έως τον Ιούνιο του 2022, ωστόσο όταν θα φτάνει η περίοδος λήξης της εφαρμογής του θα επανεξεταστεί.

•              Στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Κατατέθηκε τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2022, το οποίο περιλαμβάνει τις φορολογικές ελαφρύνσεις καθώς και τα μέτρα ενίσχυσης των νοικοκυριών, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ. Στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού περιλαμβάνεται η πρόβλεψη για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας φέτος με ρυθμό 6,1%, ποσοστό που υπερβαίνει τις αρχικές εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνική οικονομίας. Το τελικό κείμενο του προϋπολογισμού του 2022 πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή στα τέλη Νοεμβρίου.

•              Στα 10 δις τα έσοδα του Ελληνικού Τουρισμού εκτιμούν οι ξενοδόχοι

Την εκτίμηση ότι τα έσοδα του ελληνικού τουρισμού θα διαμορφωθούν στα επίπεδα του 50% του 2019, της χρονιάς δηλαδή που ελληνικός τουρισμός κινήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ, εξέφρασε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος. Αυτό σημαίνει έσοδα περί τα 10 δισ. ευρώ από τον τουρισμό, χωρίς να αποκλείεται η αύξηση τους τόσο από την τουριστική κίνηση του Οκτωβρίου, όσο και του Σεπτεμβρίου.

•              EUROGROUP: Πρόοδος στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα παρά την πανδημία

Οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης που συνεδρίασαν χθες στο Λουξεμβούργο, διαπίστωσαν, στο πλαίσιο της 11ης έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα, ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου. Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι , κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, λίγο μετά τη λήξη του Eurogroup, τόνισε ότι η Ελλάδα δείχνει ισχυρά σημάδια οικονομικής ανάκαμψης που οφείλονται στο σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και στην πολύ καλή τουριστική περίοδο, παρά τις καταστροφικές φωτιές που έπληξαν τη χώρα τον Αύγουστο. Ο Επίτροπος Οικονομίας, τόνισε, επίσης, ότι η 11η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η χώρα έχει εκπληρώσει μια σειρά από συγκεκριμένες δεσμεύσεις, ειδικά στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων, τη φορολογική διοίκηση, την εκπαίδευση και την δημόσια διοίκηση.

•              Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου η διάθεσή του – Αυξημένο φέτος το επίδομα

Επιβάρυνση αναμένεται να γνωρίσουν τα νοικοκυριά που θα επιλέξουν να θερμάνουν το φετινό χειμώνα τα σπίτια τους με πετρέλαιο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις και με βάση την πορεία εξέλιξης των τιμών το πετρέλαιο θέρμανσης θα είναι ακριβότερο από πέρυσι κατά περίπου 40%. Έτσι, η μέση τιμή διαμορφώνεται περίπου 1,05 με 1,10 ευρώ το λίτρο. Την ίδια ώρα, αυξημένη κατά 20% θα είναι φέτος η βάση υπολογισμού του επιδόματος θέρμανσης. Η αύξηση αυτή δεν θα μεταφραστεί με αλλαγή των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων ώστε να πάρουν περισσότερα άτομα το ίδιο επίδομα που δόθηκε τον προηγούμενο χρόνο, αλλά με αύξηση του βασικού επιδόματος που σήμερα ανέρχεται σε 220 ευρώ και μπορεί να κυμανθεί από 80 έως 650 ευρώ ανάλογα τον αριθμό των τέκνων και τον ειδικό συντελεστή που ισχύει για τον οικισμό της κύριας κατοικίας του δικαιούχου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η βάση υπολογισμού των 220 ευρώ μπορεί να αυξηθεί κατά 44 ευρώ και να διαμορφωθεί στα 264 ευρώ.

Η αύξηση κατά 20% αναμένεται να εφαρμοστεί και στα κατώτερα και ανώτερα όρια επιδόματος για να διαμορφωθούν τελικά στα 96 και 780 ευρώ αντίστοιχα. Για να είναι κάποιος δικαιούχος του επιδόματος θέρμανσης, θα πρέπει να προμηθευτεί πετρέλαιο αξίας διπλάσιας από το ύψος της επιδότησης που θα λάβει. Σύμφωνα με την ισχύουσα υπουργική απόφαση, τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια έχουν καθοριστεί ως εξής:

Άγαμος: Έως 12.000 €

Έγγαμος: Έως 20.000 € συν 2.000 € για κάθε παιδί

Μονογονεϊκή: Έως 22.000 € συν 2.000 €

Ακίνητη περιουσία: Έως 130.000 € (άγαμοι) – 250.000 € (έγγαμοι)

•              Η κυβέρνηση αποφάσισε τη χορήγηση επιδόματος φυσικού αερίου

Την χορήγηση και επιδόματος φυσικού αερίου, αποφάσισε η κυβέρνηση και η σχετική ρύθμιση περιλαμβάνεται στις τροπολογίες που κατατέθηκαν σε σ/ν του υπουργείου Υγείας, με τις οποίες θεσμοθετούνται τα ευνοϊκά μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την ΔΕΘ. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο άρθρο 8 της σχετικής τροπολογίας, με κοινή απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος και Οικονομικών δύνανται να παρέχεται από τον ειδικό λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, επιδότηση της κατανάλωσης φυσικού αερίου και να πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων ως έκπτωση από τους προμηθευτές φυσικού αερίου.

•              50 ένσημα το όριο για επιδότηση ανεργίας σε εργαζομένους στον τουρισμό και στον επισιτιστικό κλάδο

 Για το έτος 2021, προβλέπεται ότι για τη χορήγηση του τακτικού επιδόματος ανεργίας στους εργαζόμενους σε τουριστικά και επισιτιστικά εποχιακά επαγγέλματα, αρκούν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του κλάδου ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ.. Με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο  «Πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών κακοποίησης και παραμέλησης ανηλίκων, Πρόγραμμα «Κυψέλη» για την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, διατάξεις για την προώθηση της αναδοχής και της υιοθεσίας, «Προσωπικός Βοηθός για τα Άτομα με Αναπηρία» και άλλες διατάξεις», ρυθμίζεται το ακόλουθο θέμα: Μειώνεται ειδικά για το έτος 2021 στα πενήντα (50) ένσημα το όριο των ενσήμων που πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι εποχιακά στον τουριστικό και επισιτιστικό κλάδο ώστε να δικαιωθούν επιδότησης ανεργίας. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση θεσμοθετούνται ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για τη χορήγηση τακτικής επιδότησης ανεργίας εποχιακά απασχολούμενων σε τουριστικά και επισιτιστικά εποχιακά επαγγέλματα. Ειδικότερα, κατ’ εξαίρεση για το έτος 2021, προβλέπεται ότι για τη χορήγηση του τακτικού επιδόματος ανεργίας στους εν λόγω εργαζόμενους αρκούν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του κλάδου ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ.. Ως εκ τούτου, μειώνεται ο απαιτούμενος αριθμός ημερών ασφάλισης για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας από εκατό (100) κατ’ ελάχιστον σε πενήντα (50) ημέρες, προκειμένου να είναι δικαιούχοι τακτικής επιδότησης ανεργίας διάρκειας τριών (3) μηνών και 5 ημερών σύμφωνα με το πρώτο εδάφιο της παρ. 9 του άρθρου 6 του ν. 1545/1985.

•              Αυξάνεται η επιδότηση για το νέο “Εξοικονομώ”

Σε αύξηση της επιδότησης του νέου Εξοικονομώ προχωράει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λόγω της ανόδου των οικοδομικών υλικών. Η επιπλέον επιδότηση θα είναι της τάξεως των 20 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ήτοι στα 200 ευρώ ανά τετραγωνικό από 180 ευρώ που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο του νέου Εξοικονομώ. Οι συνολικοί πόροι που θα διατεθούν για το πρόγραμμα θα ανέλθουν σε 632 εκατομμύρια ευρώ αλλά με την μόχλευση υπολογίζεται να φτάσουν το 1 δισ ευρώ.

Το ύψος της επιδότησης ξεκινά από 40% και φτάνει το 75%, ανάλογα µε το ατοµικό ή οικογενειακό εισόδηµα, ενώ για την ίδια συµµετοχή, προβλέπονται χρηµατοδοτικά  εργαλεία ώστε να καλυφθεί µε τραπεζικό δανεισµό. ∆ικαίωµα συµµετοχής στο πρόγραµµα έχουν για πρώτη φορά και ιδιοκτήτες για σπίτια που ενοικιάζουν, υπό την προϋπόθεση ότι ο ενοικιαστής το χρησιµοποιεί ως κύρια κατοικία. Υπενθυμίζεται ότι το νέο “Εξοικονομώ” αποσκοπεί στην ενεργειακή αναβάθμιση 50.000 κατοικιών με έμφαση στα φτωχά νοικοκυριά.

Σύμφωνα με την προδημοσίευση του Οδηγού (https://ypen.gov.gr/wp-content/uploads/2021/08/%CE%A3%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%9F%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%85-%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-2021_20210826_final_2.pdf):

-Τα ποσοστά επιδότησης των παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης κλιμακώνονται ως εξής:

Για ατομικό εισόδημα έως 5.000 ευρώ και οικογενειακό έως 10.000 ευρώ, ποσοστό 75 %.

Από 5.000-10.000 ευρώ ατομικό και 10.000-20.000 οικογενειακό , ποσοστό 70 %.

Από 10.000-20.000 ευρώ ατομικό και 20.000-30.000 ευρώ οικογενειακό, ποσοστό 55 %

Από 20.000-30.000 ευρώ ατομικό και 30.000-40.000 ευρώ οικογενειακό, ποσοστό 45 %.

Από 30.000-50.000 ευρώ ατομικό και 40.000-60.000 ευρώ οικογενειακό, ποσοστό 40 %.

-Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν ιδιοκτήτες (όσοι έχουν εμπράγματο δικαίωμα) για την κύρια κατοικία τους ή για σπίτια που είναι σε καθεστώς δωρεάν παραχώρησης ή μισθωμένα. Στη δεύτερη περίπτωση η επιδότηση είναι 40 % ανεξαρτήτως εισοδήματος.

-Οι παρεμβάσεις θα πρέπει να εξασφαλίζουν την αναβάθμιση των κτιρίων κατά τρεις τουλάχιστον ενεργειακές κατηγορίες. -Οι επιδοτούμενες παρεμβάσεις περιλαμβάνουν κουφώματα, θερμομόνωση, συστήματα θέρμανσης/ψύξης, συστήματα παροχής ζεστού νερού χρήσης (ηλιακούς θερμοσίφωνες κ.α.), αναβάθμιση του φωτισμού και συσκευές διαχείρισης ενέργειας με ανώτατα όρια δαπάνης ανά κατηγορία.

Τα έργα των Ωφελούμενων θα πρέπει να ολοκληρώνονται σε διάστημα δώδεκα μηνών από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης υπαγωγής. Εντός των έξι μηνών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον το τριάντα τοις εκατό (30%) των επιλέξιμων εργασιών. Σε διαφορετική περίπτωση, η αίτηση θα οδηγείται σε απένταξη.

•              ΤΑΜΕΙΟ ΕΓΓΥΟΔΟΣΙΑΣ ΕΑΤ-ΤΜΕΔΕ: Γρήγορα δάνεια για στήριξη μηχανικών & άλλων επιχειρήσεων

Από  την 1η Οκτωβρίου 2021, τίθεται σε πλήρη λειτουργία το νέο «Ταμείο Εγγυοδοσίας ΕΑΤ-ΤΜΕΔΕ», για την στήριξη και διευκόλυνση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση Ελλήνων μηχανικών, μελετητών και κατασκευαστών, αλλά και άλλων  επιστημόνων και  ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Στόχος του νέου ταμείου είναι να παρέχει εγγύηση σε δάνεια που χορηγούν οι 9 συνεργαζόμενες τράπεζες και θα χορηγεί γρήγορα δάνεια έως 200.000 ευρώ με ευνοϊκούς όρους.

•              Ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις 2021: Πότε ξεκινούν

Τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η ενδιάμεση, φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος για το 2021 και θα έχει διάρκεια δύο εβδομάδων. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου η αγορά θα είναι ανοιχτή.

•              Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής : ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ αριθμ. 27/2021 για προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης

Το  Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, βάσει της υπ΄αριθμ.20ης/7-9-2021 (θέμα 6ο) ( ΑΔΑ : 67ΨΘ46907Υ-6ΒΝ) Απόφασης του Εκτακτου  Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Χαλκιδικής Προκηρύσσει Ηλεκτρονικό Δημόσιο Ανοικτό Διαγωνισμό άνω των ορίων, για την Προμήθεια «Πετρελαίου Θέρμανσης» (CPV 09135100-5), για την κάλυψη των αναγκών του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, του Ψυχιατρικού Ξενώνα, της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και του ΚΕ.Φ.ΙΑ.Π., Συνολικού Προϋπολογισμού 268.000,000€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., με κριτήριο αξιολόγησης το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης επί τοις εκατό (%) στη νόμιμα διαμορφούμενη μέση λιανική τιμή πώλησης Πετρελαίου Θέρμανσης .

Ο Διαγωνισμός θα διενεργηθεί την 11-10-2021 ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:00μ.μ. στο γραφείο Προμηθειών του Νοσοκομείου  ενώπιον αρμόδιας Επιτροπής. Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), μέσω της διαδικτυακής πύλης WWW.promitheus.gov.gr του συστήματος ύστερα από προθεσμία τουλάχιστον τριάντα  δύο (32) ημερών από την ημερομηνία δημοσίευσης της διακήρυξης στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ).

Ο Συστημικός Αριθμός του Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού της Διακήρυξης στο ΕΣΗΔΗΣ είναι :139223

Ημερομηνία έναρξης υποβολής προσφορών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα: 10-9-2021 στις 16:00 μ.μ.

Καταληκτική Ημερομηνία υποβολής προσφορών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα: 5-10-2021 στις 21:00 μ.μ.

Ο διαγωνισμός εμπίπτει στις διατάξεις του Ν.4412/2016 ( Α΄147) «Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, προμηθειών και Υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ενώσεις /κοινοπραξίες αυτών ή συνεταιρισμοί που δραστηριοποιούνται στο αντικείμενο του υπό ανάθεση έργου. Οι προσφέροντες οφείλουν με ποινή αποκλεισμού, να καταθέσουν Εγγύηση Συμμετοχής στο διαγωνισμό, της οποίας το ποσό θα πρέπει να καλύπτει το 2% της προϋπολογιζόμενης δαπάνης για το είδος για το οποίο κατατίθεται η προσφορά, χωρίς Φ.Π.Α. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών ανέρχεται σε εκατόν ογδόντα (180)   ημέρες (άρθρο 97, παρ. 4 του Ν. 4412/2016), προθεσμία που αρχίζει από την επόμενη της διενέργειας του διαγωνισμού.

Πληροφορίες από το γραφείο Προμηθειών του Γ.Ν. Χαλκιδικής, αρμόδιος υπάλληλος : Καμήλαλη Κωνσταντινιά  Tηλ.23713-50363, E-mail:[email protected] . To πλήρες κείμενο της Διακήρυξης διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή από την ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής (www.hospitalchalkidiki.gr ).

•              Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής : ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ αριθμ. 26/2021 για προμήθεια αντιδραστηρίων & αναλωσίμων για αυτόματους βιοχημικούς και ανοσιολογικούς αναλυτές

Tο  Γενικό  Νοσοκομείο Χαλκιδικής , βάσει της υπ΄αριθμ. 19ης /25-8-2021 (θέμα  7ο)  ΑΔΑ: ΨΣΥΗ46907Υ-Ξ5Π  Απόφασης  του Διοικητικού  Συμβουλίου  του Γ.Ν.Χαλκιδικής.  Προκηρύσσει   Ηλεκτρονικό  Δημόσιο   Ανοικτό  Διαγωνισμό  άνω  των ορίων, για την Προμήθεια « Αντιδραστηρίων  και Αναλωσίμων  για Αυτόματους  Βιοχημικούς και  Ανοσολογικούς  Αναλυτές   με  παραχώρηση Συνοδού Εξοπλισμού » (CPV 38434500-1), για την κάλυψη των αναγκών  του  Γενικού  Νοσοκομείου  Χαλκιδικής,   για ένα (1) έτος, συνολικού προϋπολογισμού  340.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του  Φ.Π.Α., με δικαίωμα προαίρεσης για ακόμη ένα (1) έτος με τους ίδιους όρους και το ίδιο ποσό, με  κριτήριο αξιολόγησης  την πλέον συμφέρουσα  από οικονομική  άποψη  προσφορά  μόνο βάσει  τιμής.  

Ο Διαγωνισμός  θα διενεργηθεί την  Παρασκευή 15-10-2021  και ώρα 11π.μ. στο γραφείο Προμηθειών του Νοσοκομείου  ενώπιον αρμόδιας Επιτροπής.

Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί  με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού  Συστήματος Ηλεκτρονικών  Δημοσίων Συμβάσεων  (ΕΣΗΔΗΣ), μέσω της διαδικτυακής πύλης WWW.promitheus.gov.gr  του συστήματος ύστερα από προθεσμία τουλάχιστον τριάντα  δύο (32)  ημερών από την ημερομηνία δημοσίευσης της  διακήρυξης  στο  Κεντρικό  Ηλεκτρονικό Μητρώο Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ).

Ο συστημικός αριθμός του ηλεκτρονικού διαγωνισμού  της διακήρυξης στο  ΕΣΗΔΗΣ  είναι  134350

Ημερομηνία  έναρξης  υποβολής προσφορών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα:  Παρασκευή  10-9-2021  στις 16:00 μ.μ.

Καταληκτική   Ημερομηνία υποβολής προσφορών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα: Δευτέρα  11-10-2021  στις  21:00 μ.μ.

Ο διαγωνισμός εμπίπτει στις διατάξεις του Ν.4412/2016 ( Α΄147) «Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, προμηθειών και Υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Δικαίωμα συμμετοχής  στο διαγωνισμό έχουν φυσικά ή  νομικά πρόσωπα ή   ενώσεις /κοινοπραξίες αυτών  ή  συνεταιρισμοί  που  δραστηριοποιούνται  στο  αντικείμενο  του  υπό  ανάθεση  έργου.

Οι προσφέροντες οφείλουν με ποινή αποκλεισμού, να καταθέσουν  Εγγύηση Συμμετοχής  στο διαγωνισμό , της οποίας το ποσό θα πρέπει να καλύπτει το 2% της  προϋπολογιζόμενης   δαπάνης για το είδος για το οποίο κατατίθεται η προσφορά, χωρίς Φ.Π.Α.

Ο χρόνος ισχύος των προσφορών ανέρχεται σε  τριακόσιες εξήντα  πέντε  (365)  ημέρες (άρθρο 97, παρ. 4 του Ν. 4412/2016), προθεσμία που αρχίζει από την  επόμενη μέρα της  λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών .

Πληροφορίες από το γραφείο  Προμηθειών του Γ.Ν. Χαλκιδικής, αρμόδιος  υπάλληλος  Παναγιωτίδου  Δέσποινα  τηλ.23713-50207.

To  πλήρες κείμενο της Διακήρυξης διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή από την ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής (www.hospitalchalkidiki.gr).

•              Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής προστατεύει τα μέλη του

Συμφωνία με εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο των Συμβούλων Επιχειρήσεων υπέγραψε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, για την παροχή εμπορικών και οικονομικών πληροφοριών στα μέλη του, που σχετίζονται με την συναλλακτική συμπεριφορά (π.χ. ακάλυπτες επιταγές, συναλλαγματικές, διαταγές πληρωμής, κατασχέσεις). Στην ανωτέρω συμφωνία προχώρησε το Επιμελητήριο, στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης των μελών του και στην προσπάθειά του να προστατέψει και να προασπίσει τις επιχειρήσεις – μέλη του από κινδύνους εμπορικού ρίσκου.

Τα οικονομικά ενήμερα μέλη του Επιμελητηρίου θα μπορούν εντελώς δωρεάν, συμπληρώνοντας μια φόρμα εντύπου, να ζητάνε πληροφορίες αναγράφοντας την επωνυμία, τη διεύθυνση και το Α.Φ.Μ. του υποψήφιου πελάτη τους. Το συμπληρωμένο  έντυπο θα το μεταβιβάζουν στη συνέχεια στο Επιμελητήριο μέσω fax ή e mail , και το Επιμελητήριο, από τη στιγμή που θα μεταβιβάσει το αίτημά του μέλους του στην εταιρία, θα απαντάει σε αυτά, άμεσα, με fax ή με e mail. Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι πληροφορίες που θα  λαμβάνουν τα μέλη από το Επιμελητήριο, είναι εμπιστευτικές και θα χρησιμοποιούνται μόνο για ενδοεπιχειρησιακή χρήση. Το έντυπο (Εντολή Ζήτησης) είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου στο παρακάτω link :

https://www.epichal.gr/xalkidikiimages/entoli_zitisis_meGDPO2020_F3552.pdf .

•              Ενημέρωση για τη λειτουργία των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID-19

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σας ενημερώνει ότι, η εξυπηρέτηση κοινού στο Επιμελητήριο γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά και, κατόπιν συνεννόησης, να αποστείλουν με e-mail τα απαραίτητα έγγραφα για τη διεκπεραίωση της υπόθεσης τους, χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία των μελών μας.

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

e-mail : [email protected], συναλλαγή για ΑΕ – ΟΕ – ΕΕ – ΕΠΕ – ΙΚΕ – Πιστοποιητικά ΓΕΜΗ – ΥΜΣ

e-mail : [email protected], συναλλαγή για Ατομικές Επιχειρήσεις, Πιστοποιητικά Επιμελητηρίου, Συνδρομές

e-mail: [email protected] , για οποιαδήποτε άλλη υπόθεση & συναλλαγή

Τηλ. :2371024200, 2371024300           

Θα είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για διαγραφή από την λίστα ενημέρωσης μας ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΛΙΣΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ή στείλτε απαντητικό email  στο [email protected] με το παραπάνω κείμενο ως θέμα.