Το Καμπούδι της Ουρανούπολης στις κορυφαίες καθαρές παραλίες του κόσμου σύμφωνα με το Condé Nast Traveller

Ο Δήμος Αριστοτέλη είχε την τιμητική του φέτος, στο αφιέρωμα του γνωστού ταξιδιωτικού περιοδικού  «Condé Nast Traveller» για το διεθνές πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία»!

Ανάμεσα στους τουριστικούς προορισμούς όλης της Ελλάδας, ξεχώρισε την παραλία «Καμπούδι» της Ουρανούπολης, που βραβεύεται με τρεις Γαλάζιες Σημαίες κάθε χρόνο από το 1951, επιλέγοντας την παραλία αυτή του Δήμου μας, για την εισαγωγή στον κατάλογο με τις βραβευμένες καθαρές παραλίες της Ελλάδας.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, σημείωσε σχετικά:

«Ακόμα ένας διεθνής εκδοτικός οίκος, με τεράστιο αναγνωστικό κοινό παγκοσμίως, τόσο στις έντυπες εκδόσεις του, όσο και στο διαδίκτυο, επιλέγει να αναδείξει ένα τοπόσημο του Δήμου Αριστοτέλη, ως κορυφαίο της Ελλάδας και ανάμεσα στα κορυφαία του κόσμου! Η εξέλιξη αυτή αποτελεί την καλύτερη δικαίωση – ακόμα μία – της εμπιστοσύνης που δείξαμε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, επενδύοντας στην τουριστική ανάπτυξη, με μέθοδο και αποτελεσματικότητα. Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο με την ίδια προσήλωση και υπερήφανοι φυσικά για ολόκληρη τη Χαλκιδική, που με 104 Γαλάζιες Σημαίες είναι ο πρώτος νομός σε όλη την Ελλάδα, με 17 εξ` αυτών να κοσμούν τον Δήμο Αριστοτέλη.»

Για την ιστορία, το φετινό πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» για τις πιο καθαρές παραλίες, ανέδειξε την Ελλάδα με 625 βραβευμένες ακτές στη 2η θέση πίσω από την Ισπανία (639), ανάμεσα σε 53 χώρες που μετέχουν στο πρόγραμμα.

Οι 17 Γαλάζιες Σημαίες του Δήμου Αριστοτέλη, κυματίζουν στις παραλίες:

1. Αγ. Παύλος/Alexandros Palace Hotel

2. Αλυκές

3. Ιερισσός/ Δημοτική 1

4. Ιερισσός/ Δημοτική 2

5. Ιερισσός/ Δημοτική 3

6. Κάμπος

7. Καμπούδι 1/Ακτή Ουρανούπολη

8. Καμπούδι 2/Θεοξένια

9. Καμπούδι 3/Άκραθως

10. Κομίτσα

11. Mount Athos Ιερισσού

12. Νέα Ρόδα 2

13. Ολυμπιάδα

14. Ουρανούπολη 1/Xenia Ouranoupolis

15. Ουρανούπολη 2/Eagles Palace

16. Ουρανούπολη 3/Aristoteles

17. Πόρτο Άγιο/Agionissi Resort