Το Κογκρέσο ενέκρινε νομοσχέδιο που αποκλείει τους τρανς από το γυναικείο αθλητισμό

Το νομοσχέδιο, πάντως, δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να περάσει από τη Γερουσία, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Δημοκρατικών.

Το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε νομοσχέδιο για τον αποκλεισμό των διεμφυλικών ατόμων από τον γυναικείο αθλητισμό, χάρη στην πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών.

Ουσιαστικά, ωστόσο, το νομοσχέδιο δεν αποτελεί παρά μέρος μιας ευρύτερης μάχης κατά των τρανσέξουαλ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι συντηρητικοί νομοθέτες προτάσσουν τη δικαιοσύνη στον αθλητισμό, με την βουλευτή των Ρεπουμπλικανών, Βιρτζίνια Φοξ, να ισχυρίζεται πως «αυτό στερεί από τις γυναίκες ίσες ευκαιρίες».

Από τη δική τους πλευρά, οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι οι απαγορεύσεις θα στερήσουν από διεμφυλικά άτομα τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε αθλητικές εκδηλώσεις.

 «Υπάρχουν πραγματικά πιεστικά προβλήματα που επηρεάζουν τον γυναικείο αθλητισμό, όπως η παρενόχληση, οι σεξουαλικές επιθέσεις, η έλλειψη πόρων και οι άνισες αμοιβές», δήλωσε ο βουλευτής των Δημοκρατικών, Μαρκ Πόκαν.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, είχε εκδώσει την πρώτη ημέρα της θητείας του διάταγμα για την «πρόληψη και καταπολέμηση των διακρίσεων με βάση την ταυτότητα φύλου ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό».

Θα πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι παρά την έγκρισή του από το Κογκρέσο το νομοσχέδιο δεν έχει πολλές πιθανότητες να περάσει από τη Γερουσία, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Δημοκρατικών.

naftemporiki.gr