Το Κρεμλίνο χαιρετίζει τη στάση των ΗΠΑ έναντι της Β. Κορέας

Το Κρεμλίνο χαιρέτισε σήμερα την «εποικοδομητική» αλλαγή τόνου των ΗΠΑ στο θέμα της Βόρειας Κορέας, μετά την πρόθεση που εξέφρασε η Ουάσινγκτον να αρχίσει συνομιλίες με την χώρα χωρίς προϋποθέσεις.

«Μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι οι δηλώσεις αυτού του είδους είναι πολύ πιο εποικοδομητικές απ’ό,τι η ρητορική της αντιπαράθεσης που ακούγαμε μέχρι πρότινος. Χωρίς ουδεμία αμφιβολία μπορούμε να τις χαιρετίσουμε», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Το σημαντικό είναι ότι αυτές βαίνουν προς την ίδια κατεύθυνση με τα αιτήματα της Ρωσίας, τα οποία έχει διατυπώσει επανειλημμένως ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η πολεμική ρητορική και τα μέτρα που οξύνουν τις εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο είναι εντελώς αντιπαραγωγικά», συνέχισε ο Πεσκόφ.

«Ο Πούτιν είναι αυτός που εν γένει και διαρκώς καλεί τις εμπλεκόμενες πλευρές να κάνουν ό,τι μπορούν για να υπάρξει ένας διάλογος. Γι’ αυτό μας ικανοποιούν οι ανακοινώσεις αυτού του είδους», πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ δήλωσαν χθες έτοιμες να αρχίσουν συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα «χωρίς να θέτουν εκ των προτέρων όρους», μολονότι είναι αποφασισμένες να εξασφαλίσουν με όλα τα μέσα, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών, ότι η Πιονγκγιάνγκ θα απαρνηθεί το στρατιωτικό πυρηνικό της πρόγραμμα.

Να σημειωθεί ότι χθες ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακμάστερ δήλωσε ότι «οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ ότι η Ρωσία ενεπλάκη σε έναν πόλεμο νέας γενιάς κατά των ΗΠΑ, που περιλαμβάνει δραστηριότητες εσωτερικής πολιτικής ανατροπής, είναι αβάσιμοι και δεν στηρίζονται σε γεγονότα».

in.gr, ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό